NORSKE SKISPOR

Løypefres som imponerer

3. mars samlet Norske Skispor aktører i løypekjørermiljøene til treff på Brovoll, Romeriksåsene, for test av diverse utstyr til scooter. Av spesiell interesse var en løypefres som er produsert for fres av skispor under krevende/isete forhold.

Publisert 06.03.2020

– For oss i Skiforeningen er det viktig å holde oss oppdatert på hva som finnes av prepareringsutstyr. Mange spør oss om råd, og da bør vi vite hvordan forskjellig utstyr fungerer. Samlinger som dette er jo både sosiale og faglig nyttige, forteller Hege B. Sheriff, løypesjef i Skiforeningen.

Brovoll samling start 4.jpg

Både kommuner, skiklubber, løypelag og leverandør av utstyr til scooter var representert. Her var mye kompetanse samlet!

Dagen bød på en god miks av test både av nytt og gammelt utstyr. Trysil Snow System stilte med groomer, kompaktor, sporsetter, løypeslodd, og ikke mist "hovedattraksjonen": en løypefres som virkelig imponerte de fremmøtte. 

Brovoll Skitrack 1.jpg

Her sørger løypefresen for at skisporene får kjørt seg!

Brovoll Trysil Snow System og Skjerva.jpg

Bengt Arne Storsveen fra Trysil Snow System i prat med løypekjørere.

SF utstyr.jpg

Skiforeningens løypebaser demonstrerte også utstyr som er selvlaget eller modifisert, som firkantslodd/lettslodd, glattebrett og sporsetter. Erfarne løypekjørere finner ofte gode løsninger basert på det utstyret de alt har. Det er både rimelig og sparer miljøet.

Brovoll samling 5.jpg

Muligheten for å spleise på utstyr eller låne utstyr av hverandre, ble også diskutert.

Brovoll Bjoneroa og Skjerva.jpg

En viktig del av disse treffene er det å treffe andre i miljøet og utveksle erfaringer. Her er løypekjørere fra Bjorneroa IL og Skjerva løypelag i munter prat.

– I løypelaget vårt hadde vi faktisk nylig snakket om at det ville vært positivt med en samling snart. Så dukket denne dagen opp, og dette har vært midt i blinken for oss, forteller en av løypekjørerne som stilte sammen med kollega.

Samarbeidspartnere