Medlemsfordeler

Gratis inngang skimuseet

Som medlem i Skiforeningen har du gratis inngang til Skimuseet og hopptårnet.

Skimuseet og Blåkollen

Som medlem i Skiforeningen har du gratis inngang til Skimuseet og hopptårnet.
Her kan du oppleve 4000 år med spennende skihistorie gjennom en uforglemmelig utstilling.

 

BLI MEDLEM

I fjellet under Holmenkollbakken ligger Skimuseet. Museet åpnet i 1923 og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan man oppleve 4000 år med spennende skihistorie gjennom en uforglemmelig utstilling. Skimuseet eies og drives av Skiforeningen. 

Frem til 1952 holdt Skimuseet til i en egen laftet bygning ved Frognerseteren, like nord for der Skistua ligger i dag. I forbindelse med ombyggingen av Holmenkollbakken til OL i 1952 ble samlingene flyttet til nye lokaler i selve hoppet. Her hadde det tilhold frem til 1983, da nye lokaler ble sprengt inn i fjellet, ved siden av hoppet.

Skimuseets samling består av ca. 2500 par ski. De eldste er funnet i myrer, med Alvdalsskien som de eldste, fra år 600.e.Kr. Mange av skiene har tilhørt våre fremste idrettsutøvere og medlemmer av kongefamilien.

Foruten gamle og nye skityper har Skimuseet skiutstyr fra polarekspedisjonene til Nansen og Amundsen. Museet inneholder dessuten et skimakerverksted, premiesamlinger gitt av vintersportsutøvere og et spesialbibliotek med bøker relatert til vintersport. Museet har både faste og skiftende utstillinger. 

Blåkollen

Blånissene og tåkefolket har flyttet inn i Holmenkollen og på Skimuseet, i selveste Blåkollen.

 

Samarbeidspartnere