Vårtur til Totenåsen 11. april 2015

Skiforeningen inviterer til vårtur på Totenåsen! Bli med til Rausteinshytta, 820 meter over havet, og opplev det flotte skiterrenget på «Totens tak». Her oppe varer vinteren lenge. Ingen ting tyder på at det er slutt på skiføret med det første. Derfor inviterer Skiforeningen til fellestur den andre helgen i april, og satser alt på at føret holder. Vårturene er etter hvert blitt en tradisjon, og formålet er både å nyte vårskiføret og å vise fram turområder som kanskje ikke er like godt kjent for alle. Denne gangen drar vi altså til Totenåsen, et område som ble med i føremeldingen forrige sesong.

Beskrivelse av ruta

Turen gjennomføres lørdag 11. april 2015. Fra Galleri Oslo kjører vi direkte til Oksbakken, og kan dermed starte skituren i 650 meters høyde. Herfra går vi innover til Rausteinshytta (4,6 km), et svært populært turmål i disse traktene. Hytta ligger 820 meter over havet, like ved Torsæterkampen, som er høyeste punkt på Totenåsen (841 moh.).

Etter en rast her, skal vi ned 300 høydemeter (10,2 km), først i flatt terreng over platået og så ned bakkene forbi Anfinnsætra, deretter ca. en kilometer med jevn stigning på skogsbilvei, før vi kjører ned de slake bakkene til Torsætra, som ligger 500 meter over havet. Også her er det mulig å kjøpe seg mat og drikke. Bussen henter oss på Torsætra (se Praktiske detaljer).

Torsætra er et særpreget serveringssted på Totenåsen. Helt siden 1800-tallet har det vært overnatting og bevertning her. "Kvilstelle" kalte tømmerhoggerne stedet den gang. I 2012 ble Torsætra kåret til regionvinner i konkurransen Ganefart 2012 («beste spisested langs veien»).

Fakta om turen (klikk for å se kart med høydeprofil og bilder fra hver delstrekning):

Sjekk nettkameraet som peker mot Rausteinshytta her og værmeldingen her. Bilder fra området der vårturen går, ser du øverst på denne siden. Se flere bilder fra Totenåsen her.

Det er Totenåsløyper AS som preparerer løypene på denne delen av Totenåsen. Du kan gjøre deg kjent med løypenettet deres på denne siden. Fra løypesidene må du gjerne klikke på "Vis stort kart" for å få det store overblikket. Føremeldingen for Totenåsen finner du her - og her er løypekart med oppdatert preppestatus. Du finner mer info om Totenåsen på denne siden.

Les om, og se bilder fra tidligere vårturer - Nannestad 13. april 2013 - Hurdal 25. mars 2012, Lygna og Åstjern 17. april 2010 og Lygna og Åstjern 20. april 2008.

Praktiske detaljer

Busser
Bussene går fra Bussterminalen Galleri Oslo 11. april 2015 kl. 08.30. På info-skjermene på Galleri Oslo vil det stå hvilken plattform bussen går fra, den vil sannsynligvis hete "Skiforeningen". Bussen stopper også underveis på Rosenhoff ca. kl. 08.40 (i Trondheimsveien rett ovenfor Carl Berner) og på Gjelleråsen ca. kl. 08.55. Kjøretid til Oksbakken er ca. to timer. NB! Alle som går på bussen på Carl Berner eller Gjelleråsen, må sende e-post til vaartur@skiforeningen.no og opplyse om dette. Retur fra Torsætra ca. kl. 15.30. Kjøretid til Oslo er ca. 1,5 timer.

Priser
Medlemmer kr 350, ikke-medlemmer kr. 450. Prisen dekker buss tur/retur Oslo. Betaling skjer på nett når man melder seg på, se under.

Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte (minst 20 deltagere) og skiføret. Dersom turen skulle bli avlyst, vil det bli bestemt og annonsert 8. april 2015. Du kan kommunisere med oss om vårturen via Twitter og Facebook, eller du kan sende en e-post til vaartur@skiforeningen.no.

Utstyr til rasting
Det vil være mulig å kjøpe mat og drikke på Rausteinshytta og Torsætra, men alle må i tillegg ha med seg mat og drikke til evt. kortere raster underveis. En sitteplate eller liggeunderlag er også lurt å ta med. Solbriller og solkrem alt etter værforholdene!

Påmelding

Du kjøper billett til vårturen gjennom Skiforeningens online påmeldingssystem. Det gjør du her. Påmeldingen er først registrert når betaling er fullført og man får en bekreftelse på dette. Dersom problemer, ta kontakt. Påmeldingsfrist er 8. april.