I Markadatabasen finner du nyttig informasjon om en rekke sykkelruter innenfor områdene som dekkes av Markadatabasen. De fleste rutene har bilder og værmelding (fra yr.no) tilknyttet.

Søk etter ruter
Vis rute nummer

Kjekstadmarka

Kjekstadmarka tilbyr et variert og familevennlig terreng med Brennåsen på 361 meter som høyeste punkt. Området er lett tilgjengelig fra E18 Asker-Drammen og riksvei 23 samt Spikkestadbanen. Det er et viktig rekreasjonsområde for innbyggere i Lier, Asker og Røyken, med serveringsstedene ROS-hytta og Blåfjellhytta som de mest populære turmål.

Løypene i Lier prepareres av Lier kommune, og er bare delvis tatt med i føremeldingen, mens resten av Kjekstadmarka prepareres av Skiforeningen.

En tur i Kjekstadmarka kan kombineres med turer i andre marker hvis en er villig å ta av seg skiene og gå noen få meter. På Liertoppen og Lierskogen er det forbindelse under E18 til Vestmarka. Fra Dikemark kan en fortsette over Verkensvann til løypesystemet i Asker syd. En kort fottur Røyken rådhus over riksvei 23 og tvers over Katrineåsen bringer en inn i Villingstadmarka.

Asker syd består av skogsterreng rundt Vardåsen, mens løypenettet i lavereliggende områder går over jorder og gjennom små skogholt. Hele løypenettet prepareres av Skiforeningen og blir tatt med i føremeldingen. Området er knyttet til Vestmarka via en løype under E18 fra Vardåsen.

Røyken syd tilbyr markaområder hvor en ikke trenger å gå i kø, flere steder med vid utsikt ut over Oslofjorden eller Drammensfjorden. Fra utsiktstårnet på serveringsstedet Herstadhei Turisthytte i Villingstadmarka kan en følge skipstrafikken på begge fjorder. Løypene kjøres opp av Skiforeningen og oppdateres fortløpende. Det er forbindelse fra Bjorvann i Årosmarka til løypenettet i Hurum. Bårsrudmarka er knyttet til Årosmarka ved Sundbykrysset like nord for Åros sentrum.

Les mer om Markadatabasen.

Sykkelruter - Kjekstadmarka: Offentlig vei
Nr Navn Bilder Distanse
Kjekstadmarka
435 Gjellebekk - Reistad 5.2 km
775 Hallenskog - Heggedal 3.2 km
774 Hallenskog - Røyken 4.2 km
437 Heggedal - Hallenskog 1.5 km
629 Heggedal - Åsgard 5.4 km
627 Nærsnes - Slemmestad 4.0 km
776 Røyken - Hallenskog 4.4 km
657 Røyken - Hyggen - Klokkarstua 18.8 km
626 Slemmestad - Heggedal 4.3 km
625 Slemmestad - Åsgard 4.3 km
440 Spikkestad - Røyken 3.7 km
444 Spikkestad - Skapertjern 2.2 km
659 Sundbykrysset - Nærsnes 7.1 km
658 Sundbykrysset - Røyken 7.3 km
622 Vardåsen skole - Dikemark 2.8 km
624 Vettre - Vollen - Slemmestad 6.8 km

16 ruter vist, total distanse 85.2 km.