Føremelding fra Skiforeningen 19.02.2019

Turkart med løyper og preppestatus på mobil - last ned Skiforeningens app iMarka

Tåkete og vått, men bra skiføre i Marka!

18.02.2019 11:38: Helt i tåka

Det var jevnt over tjukk tåke i Nordmarka i dag, men føret var raskt og stabilt, med lite overvann på vannene. Bildet er tatt på Kalvsjøen.

Foto: Jørgen Øverbye

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 19.02.2019 00:05

Preppestatus for løypene oppdateres hele døgnet. Men teksten i føremeldingen legges ut hver morgen.Teksten nedenfor er gårsdagens tekst. Oppdatert tekst vil være klar mellom kl. 08.00 og 09.30.

Det er en tåkete morgen i Marka med temperaturer fra 2 - 4 grader. I enkelte områder er det også litt lett yr. Det er ikke meldt om noen vesentlig endring i været utover dagen, så regn med fortsatt tåke. Mildværet tærer på snøen, men det er fortsatt ganske bra skiføre på klister eller felleski. Det vil nok være begrenset preparering i dag, da prepping i mange tilfeller kun forverrer forholdene når det er så vått og mildt. På vannene i lavereliggende Markaområder er det nå en del overvann, så det kan være lurt å legge skituren i landfaste løyper. God tur!
iMarka-appen er nå tilgjengelig i GooglePlay og AppStore i en helt ny versjon. Appen har fått et etterlengtet og betydelig ansiktsløft med tydeligere løyper, bedre presentert føremelding og enklere tilgjengelig informasjon om løyper og Markastuenes åpningstider, med mer. Nedlasting og bruk av offline kart der det ikke er mobildekning er også mye enklere.

Skibussen
Det blir skibuss til Mylla og Ringkollen onsdag 20. februar. Meld deg på her.

Vannene i Marka
En stor del av vannene i Marka er nå farbare og det er tilrettelagt for skiløyper. Vær obs på fare for overvann etter all snøen som er kommet! Vi kontrollerer istykkelsen på vannene fortløpende. Der det er kontrollert og isen er funnet farbar er det merket trasé med stikker. Det er fristende å prøve seg utenom merket trasé, men dette må vi fraråde uten sikkerhetsutstyr og kunnskap om å ferdes på tynn is. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus.

Ekstraordinær båndtvang
Det er nå innført ekstraordinær båndtvang i Nittedal, Rælingen, Lunner og Lørenskog kommuner pga. store snømengder som gjør leveforholdene vanskelig for hjortedyr.

Brøyting av veier i Marka
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløyper i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember blir det fortløpende vurdert hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når grunneiernes drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Se også kart over veier som brøytes i vinter i Løvenskiolds område.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Nr Løypenavn Omr S T Lys Km
203 Lysløypa på Oppegård golfbane - nordre del Sør Preparert i går Klassisk og fristil X 1.1
1258 Lysløypa på Oppegård golfbane - søndre del Sør Preparert i går Klassisk og fristil X 1.5
941 Tomter idrettspark - Vientjern Sør Delvis preparert Scooter 4.8