Løypenytt 2013/2014

Nye traseer, forbedringer i terrenget, større parkeringsplass. Hva er gjort av utbedringer før årets skisesong? Her får du oversikten!

Det gjøres en omfattende innsats for at du kan nyte skituren i strøkne løyper. En ting er prepareringen. Men svært mye skjer før snøen og preppemaskinen kommer. Vi har samlet informasjon fra de som er med i samarbeidet om Skiforeningens føremelding. I parantes oppgis kilden for informasjonen.

Føremeldingen dekker mesteparten av løypenettet fra Moss og Hurum i sør til Eidsvoll og Dokka i nord - til sammen vel 4.500 kilometer med løyper. Den lages av Skiforeningen i samarbeid med over 60 kommuner, idrettslag og løypelag.

Hurummarka

• Det er ryddet ny trasé fra Grytnesbommen, via lysløypa på Sætre, over Rv. 23 til Kommunehytta, og videre til Bjørnåsen. Løypa følger traktorvei fra Merraskott til Kommunehytta. Stikkvannsveien vil ikke bli brøytet i år, så dermed er det flere muligheter og bedre forhold fra Sætre. (Hurum Turistforening)
  • Det er opparbeidet en ny parkeringsplass ved Røstad, der lysløypa på Filtvet går. Parkeringsplassen ligger på høyre side av gårdsveien mot Røstad, rett etter avkjøringen, der lysløypa krysser veien. (Hurum Turistforening)

Vestmarka