Advent med snø

Den første adventshelgen kom det andre store snøfallet i Oslomarka denne vinteren. Det første kom en måned tidligere, og nå var det fint med litt påfyll.

I månedsskiftet oktober/november kom det første større snøfallet i Marka, og folk fant fort veien fram til skimulighetene som oppstod på de vanlige stedene som Ringkollen, Svartbekken, Lygna osv. Denne snøen fikk sporadisk påfyll i november, men ikke nok til å få etablert ordentlig skiføre. Den siste tiden har imidlertid kuldegradene gjort at det har vært skimuligheter der det er produksjon av kunstsnø, f.eks. på Lygna Skisenter og på golfbanen på Greverud i Sørmarka.

Men så kom heldigvis "villsnøen" tilbake igjen denne helgen, og det har fallt opp til 30 cm snø flere steder. Det gjorde at det kunne settes løyper på veiene i Ringkollområdet og ut fra Sollihøgda. I Nordmarka nord førte dessverre et scooterhavari til at preppingen må vente litt.

Men folk finner uansett de løypene som er og blir preppet, noe vi ser tydelig av oppslagene i føremeldingen og på de underliggende løypene. Denne helgen var det f.eks. jevnt sig av skiløpere på Ringkollen og Sollihøgda. Utover i uken er det meldt kuldegrader og mer snø, så nå skulle det være muligheter for skiføre flere steder før jul.

Følg med i føremeldingen for å få detaljene!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

02 Nov 2008

Sesongens første skihelg et faktum!

Ut på tur - eldre nyheter

02 Nov 2008

Sesongens første skihelg et faktum!

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

15 cm nysnø, innbydende skiløyper, sol og et par kuldegrader - kan man forlange mer når kalenderen så vidt har skiftet til november?

26 Sep 2008

Prøv nye sykkelturer i høst

Av Redaksjonen | Ut på tur

25 nye turforslag ligger klar i Markadatabasen! Turene går i fem områder av Oslomarka, de fleste i Østmarka. Samtidig har Hadelandsåsene fått sine første sykkeltur-forslag her i Markadatabasen. Basen inneholder nå til sammen 303 sykkelruter og -turforslag. En mer omfattende presentasjon av sykkelmulighetene i Oslomarka finner du ikke.

11 Jul 2008

For egen motor

Av Skiforeningen | Ut på tur

Kajakkpadling er skikkelig gøy fra første stund. Det er avstressende og gir deg god mosjon. Og ikke minst. Kajakkpadling gir deg bortimot den ultimate naturopplevelse.