Bratt opp. Bratt ned.

Skaugumsåsen med sin karakteristiske profil er et flott turmål.

Tar du turen hit får du et vidt utsyn over Askerbygda, fjorden og Oslo. I tillegg opplever du også Skaugumsåsen naturreservat med det rike plante og dyrelivet der. Den korteste, men desidert bratteste turen til Skaugumsåsen går rett opp ”raset” eller sydstupet. Med litt forsiktighet er turen opp uproblematisk, selv om det er noe steinete og løst i stien. Turen egner seg best i tørt vær. Et fint utgangspunkt er gjesteparkeringen som ligger til høyre for veien før Sem Gjestegård. Hit kommer du ved å følge Semsveien forbi innkjørselen til Skaugum. Fra gjesteparkeringen går det en tursti mellom noen villaer og frem til en vei. Ta til høyre og følg veien frem til den svinger krapt til høyre ved et gjerde. Her følger du en tydelig sti til venstre. Snart er du ved foten av raset - i Skaugumsåsen naturreservat. Stien kryper oppover på venstre side av raset og går over to lavere topper før du er oppe på det triognometriske punktet med de to betongsøylene. Rett under oss ligger Skaugum praktfullt til. Vår tur fortsetter på blåsti gjennom naturreservatet i retning Grosetkollen. På Grosetkollen ble det i 1937 bygget en hytte på 200 m2 med overnattingsmuligeter for 30 personer! Hytta brant ned i 1955 og er senere ikke bygget opp igjen. I stikrysset ved Grosetkollen t.h. på blåsti ned Solstadkleiva. Bratt, men grei å gå. Rett før vi er nede ved bebyggelsen krysser blåstien en tydelig sti fra Åstaddammen mot Semsvannet. Vi tar t.h. og følger denne stien tilbake til utgangspunktet.


Edit

Ut på tur - eldre nyheter

16 Jun 2008

Med sykkel til Gampen og Haveråsen

Av Redaksjonen | Ut på tur

Turmålene denne helgen er Gampen og Haveråsen, to spennende og fine topper i Vestmarka. Gampen byr på utsikt over store deler av Lierdalen og Finnemarka.

05 Jun 2008

Til øyperler i Oslofjorden!

Av Skiforeningen | Ut på tur

Med det fantastiske været vi har om dagen er det fristende å ta turen ut til øyperlene rett utenfor byen.

27 Mai 2008

Finn veien til Marka!

Av Redaksjonen | Ut på tur

Det fins mange steder som er flotte som utgangspunkt for en tur. Men hvordan finner du fram til alle disse stedene? Markadatabasen viser vei!