Så nær - så fjernt!

Nesodden, halvøya som deler Oslofjorden, er til tross for nærheten til hovedstaden et ukjent område for mange. Med ferge fra Aker Brygge tar turen til Nesoddtangen ca. 20 minutter. Nesodden har et mangfold å tilby.

Småkupert og hyggelige skogsområder med fine turstier på kryss og tvers. Flotte utsyn. Kulturminner og kulturlandskap. Hyggelige tettsteder. Og et utall av bademuligheter. En sykkeltur fra Nesoddtangen via Drøbak til Ås gir deg en fin blanding av dette. Turen er ca. 40 kilometer og passer best for voksne. Start fra Nesoddtangen. Motbakker til Varden der det er flott utsikt over Oslofjorden. Under krigen hadde tyskerne et luftvernbatteri her til forsvar av Fornebu og Oslo by. Ved Fjellstrand tar vi Midtveien til venstre. Den er mindre kupert enn veien langs fjorden. Ved Havsjødalen møter vi motbakkene mot Heer. For ca. 6-7000 år siden stod vannet 60 meter høyere enn i dag og Nesodden var en øy. Her var det den gang et trangt sund mellom Oslofjorden og Bunnefjorden. Fra Heer lett sykling til Drøbak. Tilbaketur i motbakker til Seiersten og videre gjennom storslått kulturlandskap, forbi de ærverdige bygningene på Norges landbrukshøyskole og frem til Ås sentrum og jernbanestasjonen.


Edit

Ut på tur - eldre nyheter

20 Aug 2007

Der det er vann er det fisk!

Av Olav Harlem | Ut på tur

Lurer du på om det er fisk i vannene i Marka, kan vi fortelle at det årlig tas mer enn fem tonn! Hvor? Stort sett: Der det er vann er det fisk. Med vanlig list og andre regler gjelder også her. Husk å løse fiskekort! Naturopplevelsen får du derimot helt gratis...

06 Aug 2007

Markas grøde

Av Skiforeningen | Ut på tur

Det er sensommer og Marka bugner av blåbær, bringebær, multe, nype, enebær og andre go’saker. I Asker og Bærum er det store forekomster av alt dette, ofte nær bebyggelse og lett tilgjengelig. Problemet er rett og slett at det meste blir stående uplukket. Hvert år råtner tonnevis av bær og andre spiselig saker.

27 Jul 2007

”Pell” deg ut!

Av Olav Harlem | Ut på tur

Blåbær er en av Norges vanligste planter og trives best på sur, næringsfattig jord i granskog eller blandingsskog. Der danner planten store sammenhengende tepper. I våre områder er det blåbær å finne “overalt. Hvert år råtner det tonnevis av bær og andre spiselig saker i skogen.