Sykkelruter på plass på kartene fra inatur.no!

Nå er sykkelrutene lagt ut på kartportalen til inatur.no på samme måte som skiløypene. Dette betyr at rutene kan fås fram på kartene som er tilgjengelig via Markadatabasen.

Geodata og inatur.no har nå sørget for at Skiforeningens digitalt beskrevete sykkelruter er tilgjengelige på kartportalen til inatur.no på samme måte som skiløypene er det.

Integrasjonen med Markadatabasen er dog ikke helt ferdig, og heller ikke alt rundt visualisering på kartportalen (fargekoding, forskjell på trillesti og vei mm.).

For å få fram rutenettet, må man først få opp et kartvindu. Dette kan gjøres via løype-sidene, tur-sidene, sted-sidene og sykkelerute-sidene i Markadatabasen (se f.eks. den linkete artikkelen om skiløyper i rammen over).

Når kartvinduet kommer opp, vil fortsatt skiløypene vises. Du skal nå "slå av" disse og "slå på" sykkelrutene. Gå fram på følgende måte (klikk 2 ganger i bildet for å se dette):

  1. Klikk knappen "Vis tilbud" oppe til venstre
  2. Klikk i ruten for skiløyper hvis disse er påslått. De blir da slått av.
  3. Klikk i ruten for sykkelstier
  4. Klikk knappen merket "Oppdater"


Edit

Relaterte nyheter eller steder

Ut på tur - eldre nyheter

21 Aug 2006

Gladnyhet: Sykkelbussen startet igjen 19. august 2006

Av Skiforeningen | Ut på tur

Støtten fra et engasjert medlem har gjort det mulig for Skiforeningen å få i gang Sykkelbussen. En spesialbygd sykkelhenger ble levert forrige uke. Vi startet opp helgen 19. og 20. august. Sykkelbussen blir like lang som et vogntog og vi kjører derfor alle avgangene til Ringkollen (både onsdager og i helgene) pga øket behov for snuplass med stor henger. Husk forhåndbestilling av plass innen fredag kl. 14!

11 Jun 2006

Sykkelruter i tre nye Marka-områder

Av Redaksjonen | Ut på tur

Sykkelveiene i Romeriksåsene, Vestmarka og Kjekstadmarka har til nå ikke vært beskrevet på nettet. Men nå har også disse områdene fått sykkelruter på nett - og dermed kan Markadatabasen presentere hele 145 sykkelruter i til sammen ni områder i Oslomarka. I tillegg kommer 40 sykkelturer.

09 Jun 2006

På gamle trakter

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Praten går lett, latteren sitter løst og replikkene er mange og skarpe på verandaen på Sandvikshytta denne vakre junidagen. Våre fire gjester kjenner da også hytta og området rundt bedre enn de fleste, og minnene og historiene strømmer på.