Nye løyper og skiturer på nett

Markadatabasens forside er blant de tre til fire mest leste sidene på Skiforeningens nettsted, og det tyder på at innholdet er interessant for mange. Dessuten kommer stadig nytt innhold og ny funksjonalitet til i basen som følge av dugnadsarbeide. I vinter er et femtitalls løyper og nye turforslag kommet på nett.

Databasen må i dag kunne betraktes som et digitalt mini-leksikon for Oslomarka. Formålet er imidlertid ikke å gi fyldige og detaljerte beskrivelser av hvert sted og hver løype på kartet, men snarere å tilby informasjon på en slik måte at leserne får lyst til å gå på tur.

En av de sterke sidene ved oppslagsverket er den måten innholdet i basen er knyttet sammen på. Ved hjelp av linking er all relevant informasjon for et tema tilgjengelig med ett eller noen få tastetrykk.

To meget viktige kategorier i databasen er turer og løyper. En tur kan bygges opp av både løyper og sykkelruter, og dermed er det mulig å tilby både sommerturer og skiturer. Turene er bygd opp slik at du bl.a. finner beskrivelse både i tekst og bilder, informasjon om stedene underveis, og for en del steder finner du også værmelding. For skiturene er føremelding for de enkelte løypestrekningene en integrert del av informasjonen.

I det siste er mange nye løyper og skiturer blitt lagt inn og flere gamle redigert og omdefinert. Løypenettet i databasen skal ideelt sett være identisk med det man ser på Skiforeningens løypekart. På disse kartene ser man bare det sammenhengende nettet og ikke hvor hver løype starter og slutter. Men dette er informasjon som Markadatabasen har. Når løyper defineres, forsøker vi bl.a. å velge start- og endested slik at løypa framstår som en naturlig strekning, og ikke minst slik at flere løyper kan koples naturlig sammen til turer. Det er også viktig å ta hensyn til hvordan Skiforeningens løypebaser vanligvis forholder seg til hva en "løype" er.

Resultatet av alt dette ser man hvis man besøker Markadatabasens løypekategori. I den siste tiden har det kommet til mange nye løyper og turer satt sammen av løyper:

Nye løyper (27)

Nye turer (25)


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

Ut på tur - eldre nyheter

23 Jan 2006

Bli med Skiforeningens ungdomsgruppe på tur 18.februar!

Av Olav Røthe Søbakk | Ut på tur

15. januar startet vi opp med et nytt tilbud til alle mellom 20 og 30 år (+,-). Annenhver søndag blir det en ny tur, med mye gøy og hygge underveis. Følg med, møt opp, ta kontakt!

15 Jan 2006

Fra arkivet: Artikkel fra 15.01.2005. Felles skøytetur på fin is

Av Oddvin Lund | Ut på tur

En meget grå januardag kan også gi mektige naturopplevelser, særlig hvis man befinner seg på glatt is. 18 turskøytere, rekruttert gjennom "Skiforeningens turskøytegruppe" gjennomførte fellestur på Lysern i dag

13 Jan 2006

Sporene begynner i Markadatabasen

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Markadatabasen er navnet på Skiforeningens omfattende nettbaserte oppslagsverk for Oslomarka. Det er også Markadatabasen som huser føremeldingene og smøremeldingene som tusenvis av mennesker har glede av hver dag.