Andresen-bronse på femmila

I 1992 fikk Tore Olsen bronsemedalje i trappeløping. Søndag vant han NM-gull på mennenes 50 kilometer friteknikk. Skiskytter Frode Andresen tok bronsen.

Andreplassen gikk til Bækkelagets Remi Andersen, 1.14 minutt bak vinneren. Skiskytter Frode Andresen fra Hønefoss tok bronsen, ni sekunder bak Andersen.

Innsatsen på femmila med bronse var langt bedre enn forventet, sa Andresen, som har 13. plass som i best i NM-sammenheng.

Det var på femmila for fem år siden. Verdensmesteren fra Holmenkollen syntes at 50 kilometer var i drøyeste laget.

- Det er langt for oss som er vant til å langt kortere distanser. Rullgardina gikk ned for fullt midt på sisterunden og det gikk veldig tungt de siste kilometerene. Jeg var nok ikke flink nok til å ta til meg næring underveis, sa Andresen.

Bankrådgiver Olsen fra Nordreisa kunne innkassere sitt første NM-gull med fri teknikk på programmet.

- Jeg er jo egentlig best i klassisk og skulle vel ikke ha hevdet meg her, i hvert fall ikke på et slikt løst føre. Men det gikk utrolig lett. Jeg satset på å gå et jevnt løp og så satse på at det andre skulle sprekke, sa Tore Olsen til NTB.

Olsen tok det pent ut på den første av de fire 12,5 kilometer lange sløyfene. Det var skiskytteren Frode Andresen som åpnet raskest, mens Remi Andersen tok over føringen ut på andrerunden.

Da løperne gikk ut på den siste sløyfen var det klart at kampen om gullet ville stå mellom Olsen og Andersen, mens Andresen måtte konsentrere seg om å holde tredjeplassen.

Edit

Skiskyting - eldre nyheter

20 Mar 2000

Poiree vant verdenscupen

Av Skiforeningen | Skiskyting

Franskmannen Raphael Poiree kom på 5. plass i russiske Khantij-Mansijisk søndag, og vant verdenscupen sammenlagt.

20 Mar 2000

Halvard Hanevold

Av Skiforeningen | Skiskyting

Bra form gir god avslutning?

16 Mar 2000

To bom fra seier

Av Skiforeningen | Skiskyting

Liv Grete Skjelbreid gikk glimrende i sporet, men tre bom på stående ødela seierssjansene i Khantij-Mansijisk. Ukrainske Olena Zubrilova vant rennet.