Verdenscuprennene i skiskyting i Holmenkollen går som planlagt.

29. november var siste frist for flytting av verdenscuprennene i skiskyting fra Holmenkollen. Med de siste ukers snøfall og kalde vær er en evt krise avverget og verdenscuprennene går som planlagt i Holmenkollen fra 9. til 12.desember.

Det er en lettet prosjektleder i Skiforeningen, Ingrid Haslev Anmarkrud, som bekrefter at IBU World Cup i skiskyting går etter planen i Holmenkollen den andre helgen i desember.

Det er mye natursnø i nasjonalanlegget i Holmenkollen, men ikke tilstrekkelig til å avholde skirenn. Derfor er det i tillegg til natursnøen produsert flere tusen kubikkmeter kunstsnø både i Sørkedalen og i Holmenkollen. Lastebiler går i skytteltrafikk med underlagssnø fra Sørkedalen i dagene fremover. Dette garanterer en skikkelig såle før verdens beste skiskyttere inntar Oslo allerede på mandag. Denne snøen vil også tåle mildvær hvis det skulle komme i løpet av den neste uken.

Med siste ukes oppmuntrende test av Liftservices tåkefjerner er Holmenkollen godt rustet for rekordtidlig verdenscupstart og varierende værforhold.

I helgen er det verdenscup i skiskyting på Beitostølen. Derfra drar de fleste aktive rett til Holmenkollen for trening og forberedelser.

I forbindelse med skiskytingen i Holmenkollen vil det også være et julemarked ved hoppet i Holmenkollbakken. Markedet er åpent lørdag og søndag.

Edit

Flere bilder

Skiskyting - eldre nyheter

24 Nov 2004

Berger går Verdenscup i Kuusamo uten gevær.

Av Skiforeningen | Skiskyting

Norges raskeste skiskøyter så langt i år går for en topp-plassering i helgens langrenns-verdenscup i finske Kuusamo.

22 Nov 2004

Det fortsetter å lave ned i Oslo.

Av Skiforeningen | Skiskyting

Verdenscupen i skiskyting 9. - 12. desember er nå sikret snø. I dag, mandag 22. november er det full snøstorm i Holmenkollen.

15 Nov 2004

Berger best uten børse.

Av Skiforeningen | Skiskyting

Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen beviste på Beitostølen i helgen at skiskytterne er de beste skiskøyterne Norge har. Om drøye tre uker både skyter og skøyter de mot resten av verdenseliten i skiskyting i Holmenkollen.