Damtjern - Ringsmyrene

Løypenr:

1598

Lengde:

2,5 km

Standard preppetype:

Klassisk og fristil

Sist preparert:

06.04.2024

Siste preppetype:

Klassisk og fristil

Prepareres av:

Skiforeningen

Område:

Krokskogen - Hole
Denne løypa tar deg hundre meter opp i terrenget, fra parkeringsplassen ved Damtjern til de flotte myrpartiene nord for Løvlia.

Det er to mulige startpunkter, enten fra parkeringsplassen ved Damtjern varmestue eller fra den andre parkeringsplassen (ca. 300 meter vest for kiosken), ved bommen . Løypene fra disse to utgangspunktene møtes etter noen få hundre meter, og rett etter dette løypedelet går det en løype til venstre. Det er løype 224 mot Skamræk, men du fortsetter rett frem, oppover lia mot Stubdalstjern og frem til Ringsmyrene.

Her ender løypa vår, men det er flere flotte løyper å fortsette turen i. Hvis du vil til Løvlia har du tre valg. Ved å gå rett frem, er du inne på løype 1214 til Lauvliflaka, og derfra velger du den naturskjønne løype 1266 til Løvlia. Det andre alternativet er å svinge til høyre her på Ringsmyrene og følge løype 1565 til Løvlia. Som et tredje alternativ kan du følge løype 1562. Den starter i samme spor som løype 1565, men tar snart av fra denne og er scooterpreparert til løypekrysset nord for Kulpåsen. Der tar du til venstre, der løype 1564 fører til Løvlia.
Harde spor ved Stubdalstjern

Foto: Erik Unneberg, 08.03.2014

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Damtjern 452 Innfallsport (parkering) Krokskogen - Hole
Ringsmyrene 560 Generelt stedsnavn Krokskogen - Hole

Damtjern

Moh

452 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Krokskogen - Hole

Gå til sted

Ringsmyrene

Moh

560 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Krokskogen - Hole

Gå til sted

Samarbeidspartnere