Søk i føremeldingsarkivet

Markadatabasen har føremeldinger tilbake til 30.12.02, dog ikke for alle områdene. Bruk skjemaet under til å se på et utvalg av disse. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet, max 50. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Enda eldre tekstbaserte meldinger er tilgjengelig herfra.

Søkeresultater

1 av 10 treff

Snøen kom ... og forsvant

• 31.10.2018

Vis/skjul

Så gikk det som det måtte gå, og som det ofte gjør på denne tiden: Snøen kom, og forsvant. Temperaturen steg til over null og nedbøren gikk over til regn i går ettermiddag og kveld, og slik fortsatte det utover natten. Det er nå 2-3 varmegrader i Marka, regnvær og sønnavind. Noen få kjente sin besøkelsestid og fikk prøvd skiene ut fra Brovoll, Solli og Ringkollen i går, men slik langtidsvarselet ser ut kan det bli en stund til neste mulighet. Men det var fint med en forsmak! Vi kommer tilbake ved neste snøfall. I mellomtiden kan man jo ta en grunnprepp av skiene.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

2 av 10 treff

Det blir skimuligheter ... i alle fall en kort stund!

• 30.10.2018

Vis/skjul

Det er temperaturer mellom -2 og 0 grader i Marka nå på morgenen og det snør! Det har det tenkt å fortsette med utover dagen, men i ettermiddag og kveld stiger temperaturen og nedbøren vil komme i form av sludd og regn. Med regn og varmegrader i morgen er det dessverre ikke så stort håp om å beholde snøen de fleste steder. I noen av Markaområdene som har fått mest snø - som Ringkollen og Brovoll - vil vi pakke noen løyper med scooter slik at det er mulig for de ivrigste til å ta seg en liten skitur. Vi vurderer også å pakke litt i området ut fra Solli i Asker utover dagen. Med litt flaks kan dette danne en god såle som kan overleve noen mildværsdager.

3 av 10 treff

Nå kommer sesongens første skikkelige snøfall!

• 29.10.2018

Vis/skjul

Allerede nå faller det noen lette fjon i Osloområdet, men det virkelig store slippet kommer ikke før i natt. Det kan i enkelte områder komme opptil 20 centimeter før det sannsynligvis går over til regn. Det er nok dessverre litt for tidlig å forvente skiføre, men vi vil se om det kanskje kan la seg gjøre å pakke snøen til en fremtidig såle enkelte steder. Følg med i morgen for en oppdatering av status.

4 av 10 treff

• 17.08.2018

Vis/skjul

Ha en riktig fin sommer i Marka og velkommen tilbake til føremeldingen når en ny sesong er i gang!

5 av 10 treff

• 08.08.2018

6 av 10 treff

• 25.06.2018

7 av 10 treff

• 01.06.2018

8 av 10 treff

• 31.05.2018

9 av 10 treff

Takk for i vinter - god sommer!

• 08.05.2018

Vis/skjul

Det er fortsatt skimuligheter en stund til selv om det ikke lenger prepareres i Marka, spesielt i Nordmarka nord og Romeriksåsene. For øvrig er det stadig bedre sykkelforhold på skogsbilveier som har blitt brøytet i vinter. Blant annet er det mulig å sykle sammenhengende fra Stryken via Kikut til Sørkedalen. Uansett hva du gjør må du holde deg unna vannene - isen er helt "råtten" og i oppløsning!
Søndag 6. mai var sesongens siste føremelding. Og for en sesong det har vært! I Oslomarka har det vært preparert skiløyper siden 24. oktober i fjor, og de siste ble kjørt i Myllaområdet 6. mai. Altså har vi hatt skimuligheter rundt hovedstaden i over et halvår. Skiforeningen har i denne perioden preparert 56 744 kilometer løyper, og sammen med kommuner, skiklubber og lokale løypelag er det preparert hele 96 258 kilometer i Oslomarka! En slik perfekt skisesong skal det mye til for å slå, men vi krysser likevel fingrene for kommende vinter. Ha en riktig fin sommer i Marka!

10 av 10 treff

Takk for i vinter - god sommer!

• 07.05.2018