I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
På en flott septembersøndag var det fint å ta en pause ved den fineste rasteplassen ved Åstjern. Her er det også er plass til et lite telt.
Se på bildetÅstjern ligger mellom Dikemark og Heggsjø, nær trippelgrensepunktet mellom Asker, Lier og Røyken. Dette bildet er tatt mot nord.
Se på bildetHalvorsenhytta ligger i nedkant av setervollen til Tveitersetra.
Se på bildetHytta er en staselig tømmerhytte, nylig restaurert i regi av Asker kommune.
Se på bildetFra Halvorsenhytta er det flott utsikt over Skaugumsåsen og Oslofjorden.
Se på bildetRett ved plassen Mobråtan ligger et viktig kryss for stinettet i Vestmarka. Her gjøres også oppmerksom på at Norges første turorientering, Askeladden, startet her for 50 år siden (1966).
Se på bildetPå veien ved den trange vika nordvest i Store Sandungen var denne familien på vandring. De var ikke helt sikre på syklistens hensikter og fant det mest fornuftig å komme seg ned i vannet, men veldig travelt hadde de det ikke.
Se på bildetI krysset der veien tar opp mot nord over Haveråsen var flere sommerfugler i travel aktivitet med å sikre nye generasjoner av blomster.
Se på bildetRim i gresset, men foreløpig ikke snø ved Slåttebråtan i Kjekstadmarka.
Se på bildetDen gamle plassen Slåttebråtan ble overtatt av Dikemark sykehus i 1922, og ligger nord i Brennåsen i Kjekstadmarka. Hit kommer man til fots på sti fra for eksempel Dikemark.
Se på bildetFint å ta seg en pause her ved Øyevann. Det lille vannet ligger en drøy kilometer nord for Store Sandungen.
Se på bildetStore Sandungen er for alvor tatt i bruk av friluftsfolket. På denne plassen ved vestbredden var det flere familier og minst tre sykkeltilhengere.
Se på bildetUnder Grenaderløpet var det en av løperne som segnet om rett før Mikkelsbonn. Noen turfolk hjalp ham med pledd, mat og drikke, samt fikk ham inn på den nye varmekoia som er tatt i bruk i vinter. Etter litt tid på benken der, kom han seg såpass at han kunne sitte på snescooteren som Harry Binderø fra Markatjenesten kjørte ned til Skoglund. Der ble den uheldige grenader forent med sin far, men han lovet å vinke til oss når han passerte Mikkelsbonn under Grenaderløpet neste år!
Se på bildetDen nye varmekoia på Mikkelsbonn er ikke helt ferdig, men ble i helgen åpnet for frosne skiløpere. Det er ingen tvil om at koia blir mottatt med stor entusiasme, noe denne grupppen, som besøkte koia på søndag, er et eksempel på.
Se på bildetUtpå 3. juledag var det tilløp til kødannelse ved populære Myggheim i Asker.
Se på bildetFra Vestergyllen kan man se utover Sylling i Lier, når sikten og skogen tillater det.
Se på bildetForholdene rundt Vestergyllen i Vestmarka var praktfulle 3. juledag, og ble enda bedre etter at Ragnar Roll hadde passert med løypemaskinen.
Se på bildetDriverne på Mikkelsbonn har fått ny scooter for transport av varer til skifolket, som det var mange av den siste søndagen i januar.
Se på bildetAndre helg i august var bading i Stuvstjern mer fristende enn forsøk på bærplukking i en sommervarm skog.
Se på bildetMikkelsbu er blitt et svært populært turmål i Vestmarka. Mange bruker også gapahuken, til eksempelvis pølsegrilling.
Se på bildet"Kom deg ut dagen" (2010) ble benyttet av mange, blant annet denne familien som følger opp tradisjonen med bål og pølsegrilling, også om vinteren. Bildet er tatt ved Småvanna i Kjekstadmarka.
Se på bildetDNT-hytten Småvannsbu, som driftes av Asker Turlag, er et ypperlig turmål hele året. Den er særlig populær hos småbarnsfamilier, som tar en overnattingstur.
Se på bildetÅbortjern tilhører Oppsjømyrene naturreservat, som ble opprettet i 1981. Naturreservatet omfatter fem myrområder sør for Drammensveien ved Trollstua og øst for Oppsjøen i Asker. Formålet med fredningen er å bevare et rikt myrområde med meget interessant og variert vegetasjon med flere sjeldne arter. Blant disse er Tysbast, som er kjent for å blomstre på bar kvist og dessuten er svært giftig.
Se på bildetDenne furua klorer seg fast på toppen av Vardåsen, et av Askers høyestliggende punkt. Stammen har fått en betydleig hellingsvinkel, mens kronen forsøker å holde seg horisontal.
Se på bildetSmåvannsbu er DNT Oslo og Omegns nyeste hytte, og drives i regi av Asker Turlag. Den ligger i Kjekstadmarka og ble åpnet 26. oktober 2008. Hytta er låst med DNT-nøkkel og kan brukes hele året. Soveplasser forhåndsbestilles på nettet.
Se på bildetMarkatjenesten var travelt opptatt med å sende store og små ut på natursti, duppleting eller markfiske da Skiforeningens LU Asker og Bærum arrangerte familiesykkeltur til Sandungen søndag 21. september.
Se på bildetDen store tønnegrillen var tidvis helt full da LU Asker og Bærum i samarbeide med Markatjenesten arrangerte familiesykkeltur til Store Sandungen i Vestmarka søndag 21. september
Se på bildetSkiforeningens lokalutvalg Asker og Bærum arrangerte søndag 21. september familiesykkeltur fra Franskleiv til Store Sandungen i Vestmarka. Været var utmerket og oppslutningen stor. Rundt 250 store og små, på sykkel, i sykkelhenger eller til fots, hadde tatt turen innover i Vestmarka på den flotte høstdagen. Her er et utsnitt fra gressbakkene ved nordenden av Sandungen. Markatjenesten stilte med varm grill, Kvikk Lunsj-dupper, natursti og fiskestenger, til stor glede for store og små.
Se på bildetHovdehytta er innredet med kjøkkenkrok, oppholdsrom og soveplasser for åtte personer. De tre på hemsen vil nok bli barnas favoritt.
Se på bildetUtsynet fra Hovdehytta over Oslofjorden og vestover er det vanskelig å konkurrere med.
Se på bildetHovdehytta ble bygget i 1921, med en beliggenhet og en utsikt man knapt finner maken til i Vestmarka. Det antas at man kan skimte syv fylker fra hyttetomten.
Se på bildetDNT Oslo og Omegns nye hytte i Vestmarka, Hovdehytta, ble åpnet ved en markering i øsende regnvær, men med rundt 100 personer til stede.
Se på bildetTveitersetra er et fint turmål om sommeren eller en fin høstdag. Selve seterhuset er i privat eie og har fått en vellykket ansiktsløfting.
Se på bildetHer ved Eikestøa stod tidligere koier for tømmerhuggere og sagbruksarbeidere. Deler av grunnmuren synes fortsatt på dette idylliske stedet ved Store Sandungen.
Se på bildetFrigivelsen av Store Sandungen har gitt nye muligheter for friluftsfolket. Her kan man både telte, bade og fiske.
Se på bildetEt lite utsnitt av de rundt 500 som søndag 3. juni gledet seg over at Store Sandungen er frigitt.
Se på bildetOrdfører Morten Strand markerte søndag 3. juni 2007 at Store Sandungen i Vestmarka er frigitt for friluftsformål.
Se på bildetPå tross av rekordmye sne på Myggheim i Vestmarka vinteren 2006 (130cm 4. mars), sørger Kara for at bord og benker er tilgjengelige for skifolket.
Se på bildetDen store høyspentlinjen gjennom Vestmarka gir plass for en ny morsom skiløype mellom Sandungen og Asdøltjern.
Se på bildetTveiterjordene viser seg i vinter fra sin beste side og gir gode muligheter for den nye generasjonen skiløpere til å forsøke utforkjøringens kunst.
Se på bildetServeringskoia på Mikkelsbonn er i vinter blitt supplert med en gapahuk som er blitt meget populær.
Se på bildet"Ingeniørtrærne" er kanskje ikke så vakre ute i naturen, men de frakter viktig strøm til oss alle og ledningstraséene gir grunnlag for flotte skiløyper. Her er et parti fra Kraftledningsløypa i Kjekstadmarka.
Se på bildetServeringsstedet Furuholmen er et hyggelig sted for skiturister som ønsker noe å spise eller drikke. Her kan man hvile slitne ben og samle krefter til turen hjem, eller til en enda lengre tur innover i Vestmarka.
Se på bildetSolli gård er et populært utgangspunkt for familieturer, med mange muligheter både sommer og vinter.
Se på bildet50 bilder vist.