Rutevalg på Lørenskog

Flere sykkelruter har sitt utgangspunkt ved Lørenskog stasjon. Dersom syklisten til høyre på bildet holder seg til den rutetraseen som er beskrevet i Markadatabasen, havner han på Tangerud i Gjelleråsmarka, og derfra er det jo bare å fortsette innover om man ønsker det. Ruta som følger veien til venstre i bildet, går langs Hovedbanen nedover gjennom Groruddalen. Her er det godt tilrettelagt for syklister.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Aug 2018

Videre fra Høybråten stasjon

Av Eivind Molde

Lokaltoget mellom Spikkestad og Lillestrøm har akkurat stoppet på Høybråten stasjon, og er straks klart for ferden videre. Neste stasjon: Lørenskog.

24 Aug 2018

Grorud stasjon

Av Eivind Molde

Grorud stasjon ligger langs Hovedbanen gjennom Groruddalen. Den befinner seg 10,5 kilometer fra Oslo S, og ligger 127 meter over havet, ifølge Bane NOR. Stasjonen ble åpnet i 1854 da Hovedbanen (Norges første jernbane) sto ferdig. Stasjonsbygningen stod ikke lenger enn 6 år før den brant ned, men ble reist på nytt i 1862. Godstogene som skal mot Lillestrøm og videre nordover benytter i hovedsak denne banestrekningen. Av persontog er det kun lokaltogene mellom Spikkestad og Lillestrøm som tar av og på passasjerer her.

24 Aug 2018

Ved Hølaløkka

Av Eivind Molde |

Turgåere og syklister kan glede seg over at store deler av Alna, Oslos lengste elv, er åpnet, og renner fritt. Hølaløkka er et av mange fine steder som er godt tilrettelagt for turfolket. Dette er en vannpark som ble anlagt i 2004.