Verksfossen i flomprakt 2002

Flommen 2. september 2015 var ganske beskjeden i forhold til den som kom 1. mai 2002. Da slo snøsmelting og nedbør i minst like store mengder som i 2015 seg sammen til stor vårflom med lokale oversvømmelser, og det var nesten folkevandring dit av skuelystne.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2015

Verksfossen i flomprakt 2015

Av Odd Tore Saugerud

Verksfossen var imponerende denne dagen. Men å ta bilder fra brua rett etter fossen var ikke greit. Spruten fra fossen la seg øyeblikkelig på frontelementet til objektivet, så det ble å vente til nordadraget stilnet litt og så håpe på det beste.

02 Sep 2015

Høstflom i Lomma

Av Odd Tore Saugerud

«Haustens første uvêr» har hatt sin virkning på vannføringen i Lomma. Typisk høstflom, men ikke av de store, og andre steder på Østlandet hadde mye verre. Men demningen ovenfor Bærums Verk var da helt vekk, og trærne i fossen kjempet for livet mot strømmen.

31 Aug 2015

Åstjern den siste sommerdagen i 2015

Av Odd Tore Saugerud

Skremsel fra yr.no den siste dagen i august: «Meteorologene åtvarar mot haustens første uvêr». Dagen måtte bare utnyttes til en sopptur i Kjekstadmarka. Sopp var det lite av, men sommerstemningen var fortsatt der, som dette bildet fra Åstjern viser.