Gyllen tåke mot solnedgang

Bilde nr. 20817 viser bare spredte tåkeflak, men tåka tettet seg raskt til, særlig over Oslogryta og over Oslofjorden, som vi ser her bak tårnet på Søndre Kolsås. Solnedgangen ble finere og finere til jeg kom frem til utsikten på Søndre Kolsås, der de gylne strålene akkurat tangerte tåketeppet. Men før jeg hadde fått kameraet klart, hadde tåkedekket hevet seg slik at det dekket hele sola, og alt ble grått. Dette tok under ett minutt, og det var slutten på den solnedgangen.

Gyllen tåke mot solnedgang

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Des 2013

Hvite åssider, grønne åsrygger

Av Odd Tore Saugerud

Denne dagen viste termometeret kuldegrader i lavlandet og varmegrader i høyden. Nysnødekket viser at dette er riktig. Vest for Kolsås var skogen i åssidene hvit, mens den på åsryggene var grønn og våt. Snøgrensen så ut til å ligge på litt under 300 moh.

11 Des 2013

Trigonometrisk merke med postkasse og termometer

Av Odd Tore Saugerud

Merket som markerer trig.punktet på Nordre Kolsås har fått ny postkasse og nytt termometer. Postkassa rommer en bok som alle besøkende kan skrive seg inn i, og termometeret viste +3,5 °C. Ved avgang Løkenhavna var det –2 °C, så denne dagen var det betydelig mildere i høyden.

11 Des 2013

Førjulsstemning

Av Kjersti von Krogh

Snart midt i desember, og solen når ikke lenger ned til "det skinnende vannet" - Skjennungen. Men med hvitrimete trær rundt breddene er det ekte førjulsstemning her. Høyere opp i lia mot Skjennungstua er det ikke rim på trærne, det er rene påskestemningen i høyden med høyere temperaturer.