Hvite åssider, grønne åsrygger

Denne dagen viste termometeret kuldegrader i lavlandet og varmegrader i høyden. Nysnødekket viser at dette er riktig. Vest for Kolsås var skogen i åssidene hvit, mens den på åsryggene var grønn og våt. Snøgrensen så ut til å ligge på litt under 300 moh.

Hvite åssider, grønne åsrygger

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Des 2013

Trigonometrisk merke med postkasse og termometer

Av Odd Tore Saugerud

Merket som markerer trig.punktet på Nordre Kolsås har fått ny postkasse og nytt termometer. Postkassa rommer en bok som alle besøkende kan skrive seg inn i, og termometeret viste +3,5 °C. Ved avgang Løkenhavna var det –2 °C, så denne dagen var det betydelig mildere i høyden.

11 Des 2013

Førjulsstemning

Av Kjersti von Krogh

Snart midt i desember, og solen når ikke lenger ned til "det skinnende vannet" - Skjennungen. Men med hvitrimete trær rundt breddene er det ekte førjulsstemning her. Høyere opp i lia mot Skjennungstua er det ikke rim på trærne, det er rene påskestemningen i høyden med høyere temperaturer.

11 Des 2013

Tåkedag over Oslogryta

Av Kjersti von Krogh

Tåken lå tett hele dagen over Oslo, mens vi i høydedragene rundt byen kunne nyte en nesten uvirkelig påskestemning midt i desember! De høyeste åsene i Lillomarka og Røverkollen med sine 401 moh. rager opp av tåkehavet.