Byvannsdemningen

Som Aurevannsdemningen er Byvannsdemningen en demning av armert betong, og sannsynligvis bygget samtidig med denne i forbindelse med drikkevannsforsyningen i Bærum i 1960. Det har til nå ikke vært mulig å finne konkrete data og dimensjoner på Internett om dette, men informasjoner om denne demningen og de andre i Trehørningsvassdraget vil bli oppdatert om jeg finner slike.

Byvannsdemningen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Jun 2013

Øya i Byvann

Av Odd Tore Saugerud

Rett nord for utløpet av Slåttmyrbekken ligger den eneste øya i Byvann. Området med siv ser vassbart ut, men her er drikkevann og bading forbudt. Den lille knausen i forgrunnen ville vært en fin raste- og stupeplass om det ikke var for forbudene.

11 Jun 2013

Slåttmyrbekken, utløpet i Byvann

Av Odd Tore Saugerud

Ved utløpet av Slåttmyrbekken i Byvann er det idyll en sommerdag, men det blankskurte flaberget viser at bekken jevnlig er stor nok til at mosen ikke får tak til å gro. Legg merke til at gresstustene også er bøyd i vannets strømningsretning.

11 Jun 2013

Slåttmyrbekken

Av Odd Tore Saugerud

Veggene er stupbratte i kløften i nedre del av Slåttmyrdalen, men på sydsiden er det ett sted mulig å ta seg ned uten klatreferdigheter. I bunnen renner Slåttmyrbekken i småfosser. Vannføringen er ganske liten for tiden, men det var tydelige spor i form av bøyde gresstrå om at den hadde fylt hele bunnen tidligere i sommer.