Disse markastuene holder åpent

Vi har flere langhelger i vente. Skiforeningens stuer tilbyr både servering og overnatting.

Tekst: Christine Amdam Foto: Christian Fougner

Publisert 11.05.2021

Lange lyse maidager, Kristi Himmelfart, 17. mai og pinse. Snø som smelter og grønne blader som gradvis titter frem. Dette er rett og slett en utrolig fin tid på året, og ingenting er bedre enn å bruke tiden i nærmarka.

Skiforeningen har fire store og ni små stuer i Marka. De små stuene holder primært åpent i skisesongen med noen få unntak. De fire store stuene holder åpent året rundt. På grunn av smittevernrestriksjoner er det for tiden kun tillatt med take away på stuene i Oslomarka. Men kanelbollene smaker best utendørs i vakre omgivelser.

Maidager: Bruk fridagene i Marka. Vi anbefaler å legge inn et stopp på en av stuene. Foto: Magnus Nyløkken. 

Nordmarkas storstue

Kikutstua holder åpent lørdager og søndager, samt alle helligdager fra 11-16. Inntil videre tilbyr de kun take away. Man går inn hoveddøren, bestiller og får med seg mat. Deretter går man ut verandadøren. Der kan du nyte maten på tunet med flott utsikt over Bjørnsjøen.

Det er mulig for privatpersoner å overnatte på Kikutstua med de restriksjonene som gjelder nå. Overnattende gjester kan spise middag og frokost inne, men det er ingen alkoholservering. Overnatting kan du bestille her.

Dyr på Vangen: På Vangen Skistue i Østmarka kan barna hilse på hester, geiter og høner. Foto: Magnus Nyløkken. 

Østmarkas perle

Vangen skistue ligger bare 3,7 kilometer fra parkeringsplassen på Bysetermosan. Derfor er dette en familievennlig tur både med sykkel, barnevogn eller til fots. Man kan også følge en av Østmarkas vakre stier eller sykle en lenger runde før man tar et stopp på Vangen.

Vangen holder åpent hver dag. På hverdager er åpningstidene 10-15, mens de i helgene holder åpent fra 10-16. Foruten 17. mai har de servering alle helligdager. På Vangen kan du hilse på hester, høner og geiter, leie kano og prøve den morsomme husken bak huset.

Populær rastebu: Øyungsbua åpnet vinteren 2019 og har siden det vært et populært tilbud til ski- og turgåere. Foto: Magnus Nyløkken.

Små serveringssteder

Populære Øyungsbua ved Øyungen holder åpent i helger og helligdager ut mai (ikke åpent 17. mai.) Turen opp til Øyungsbua fra Skar innerst i Maridalen går langs Skarselva. Det går grusvei på begge sider av elven med mange fine steder å stoppe underveis. Lett fremkommelig med sykkel og barnevogn. Du kan også velge en av blåstiene opp til Øyungen. Det er mange flotte teltplasser og mange trær å henge opp køya i dersom du ønsker å legge til en overnatting. Da kan du nyte frokosten med flott utsikt over vannet.

Les også: Sov ute ved Øyungen

Bråtanstua i Sørmarka holder åpent hver søndag gjennom hele året. Denne driftes av Skiforeningens lokalutvalg i Enebakk.

Løvlia og Skullerudstua holder dessverre for tiden stengt. Følg med her for oppdatert info.

Samarbeidspartnere