Senioraktiviteter

Skiforeningen er opptatt av å ha et godt aktivitetstilbud rettet mot alle over 60 år. Les mer om vårt tilbud her.

Skiforeningen er opptatt av å ha et aktivtetstilbud til alle aldersgrupper. Her kan du lese litt mer om hva vi kan tilby til deg som er over 60.

Eldre over 65 år bør følge de nasjonale anbefalingene for fysisk aktivitet​ som gjelder for voksne generelt. Fysisk aktivitet vil blant annet bidra til en redusert risiko for utvikling av en rekke sykdommer, beinskjørhet, redusere fall og brydd, samt reduksjon av depressive symptomer.

Når det gjelder styrkeøvelser er det viktig at de styrker de store muskelgruppene i ben, hofte, mage, rygg, bryst, skuldre og armer. Eldre bør være spesielt oppmerksomme på å trene muskulaturen i ben og hofter.

I tillegg bør eldre som er ustø eller har nedsatt bevegelighet også utføre fallforebyggende øvelser. Å forebygge fall er spesielt viktig dersom du ikke klarer anbefalingene om minst 150 minutters moderat fysisk aktivitet i uken.  

Eldre som ikke kan følge rådene ovenfor på grunn av nedsatt funksjonsnivå eller en sviktende helse, anbefales å være så aktive som evne og helsetilstand tillater.​​

Tirsdagsturer

Hver tirsdag går vi en ny, spennende tur.

Les mer

Torsdagsturer for raske føtter

Skiforeningen har startet opp et nytt turtilbud for medlemmer annenhver torsdag.

Les mer her

Bli en kjentmannsjeger

Kjentmannsmerket er en form for turorientering fordelt på alle marker rundt Oslo, fra Hurum i sør til Romeriksåsen i nord.

Les mer her

Stor stemning i Kollen

Pensjonistenes Holmenkolldag ble en stor suksess, med nærmere 2000 besøkende pensjonister. Underveis ble skilegenden Oddvar Brå hedret med en plakett på stedet der han brakk staven.

Les mer her

Samarbeidspartnere