Rulleski

Rulleskikurs

Rulleski er en strålende treningsform og en flott mulighet til å vedlikeholde og forbedre skiteknikken frem mot neste vintersesong.

Rulleskikursene starter i august 2019

Med rett teknikk fikk deltakerne både bedre skiglede, fart og teknikk. Vi gjennomfører kurs for alle nivåer, i både skøyting og klassisk.

Kursene starter i uke 34.
Hvert kurs blir gjennomført med to økter på 90 minutter, om du går på et mandagskurs gjennomføres kurset to mandager på rad.
Velg mellom kurs som starter 17:30 eller 19:15.
For info om de ulike ukedagene vi tilbyr kurs trykk videre til påmelding.

Kurs- og oppmøtesteder:

• Holmenkollen: Ved Kongestatuen ovenfor tribunen på stadion.
  • Fornebu: På p-plassen ved Snarøya Sportsklubb.
  • Fossum: På p-plassen ved klubbhuset til Fossum IF
  • Skullerud: På den store parkeringsplassen ved Skullerud skistadion

Nivåer:

Nybegynner:
Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på rulleski. Hensikten er å lære bruk av rulleski påen trygg og god måte. Det blir brukt mye tid på bremseteknikk, balanse og svingteknikk før tiden blir brukt til å øve på de ulike teknikkene.

Litt øvet:
Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om teknikk og klarer å bremse/svinge på rulleski. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Tilbudet retter seg mot de som har gått fra litt til mye på rulleski uten å ha tenkt så mye på teknikk. Vi vil hjelpe deg til å få bedre flyt, lavere energiforbruk og generelt en bedre opplevelse av turer på rulleski.

Viderekomne:
Kurset retter seg mot deg som allerede mestrer rulleski og ønsker å jobbe med detaljer. Vi vil jobbe grundig med full tyngde på en ski, kroppsposisjon, "timing", god staketeknikk og hvordan du på best mulig måte kan tilpasse teknikkene etter terrenget du går i.