Rulleskikurs

Dette lærer du på rulleskikurs

Rulleski er en strålende treningsform og en flott mulighet til å vedlikeholde og forbedre skiteknikken frem mot vintersesongen.
Foto: Christian Haukeli

Om kursene

Med rett teknikk vil du kunne oppleve økt mestring, skiglede, fart og trygghet. Til høsten gjennomfører vi kurs for flere nivå i Holmenkollen nasjonalarena.

Kursene starter i uke 36. Samtlige kurs går over to økter, med en økt pr. uke. Er din første kurskveld på en mandag kl.1730, finner andre kurskveld sted mandag uka etter, til samme tidspunkt. En kurskveld varer 90 minutter. 

Hvorfor to kurskvelder?
Vi er opptatt av utvikling og mestring. Med to kurskvelder får du muligheten til å øve på det lærte, og får personlig tilbakemelding av våre dyktige insturktører etterpå. Dermed får du ikke bare mange gode tips og øvelser, men også god oppfølging, før du skal ut på egenhånd. 

Nivåer

Nybegynner:
Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på rulleski. Hensikten er å lære bruk av rulleski på en trygg og god måte. Det blir brukt mye tid på bremseteknikk, balanse og svingteknikk før det øves på de ulike teknikkene.

Vi tilbyr nybegynnerkurs både i klassisk og skøyting.

Litt øvet:
Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om teknikk og klarer å bremse/svinge på rulleski. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i de enkle tekniske elementene som diagonalgang og staking (m.m.) for klassisk teknikk og padling og dobbeldans (m.m.) for skøyting. Tilbudet retter seg mot de som har gått fra litt til en del på rulleski uten å ha tenkt så mye på teknikk. Vi vil hjelpe deg å få bedre flyt, lavere energiforbruk og generelt en bedre opplevelse av turer på rulleski.

Litt øvet kurs tilbys i bådde klassisk og skøyting.

Viderekomne: 
Kurset retter seg mot deg som allerede mestrer rulleski og ønsker å jobbe med detaljer. Vi vil jobbe grundig med full tyngde på en ski, kroppsposisjon, "timing", god staketeknikk og hvordan du på best mulig måte kan tilpasse teknikkene etter terrenget du går i.

Vir tilbyr viderekomne kurs i klassisk teknikk.

Har du spørsmål? 
Kontakt oss på kurs@skiforeningen.no

Samarbeidspartnere