NORSKE SKISPOR

Seminarer

Å delta på kurs og seminarer gir faglig påfyll og er en unik mulighet til å knytte kontakter!
Løypemaskin Brovoll.

Løypeseminar 10. november

Webinar

Grunnet Covid-19, gjennomføres årets Løypeseminar som et webinar 10. november kl. 1800-2100. Norges Skiforbund og Skiforeningen, i samarbid med Antra og Owrren, ønsker velkommen til et innholdsrikt og spennende program. Vi håper mange vil delta for faglig oppdatering og inspirasjon!

Deltakelsen er gratis.
Vi tilbyr teknisk support til de som ønsker det, se detaljer i programmet.

PROGRAM OG PÅMELDING

Lynkurs i bruk av ryddesag 24. september 2020

Strykenenga, Harestua

Det er tid nå for å rydde vegetasjon i skiløypene og Skiforeningen inviterer til et lynkurs i bruk av ryddesag torsdag på 24. september på formiddagen. Her kan vi dele erfaringer i praksis. Vi får demonstrert ryddesager og ser på innstillinger. Vi har også fokus på helse, miljø og sikkerhet, med tips til hvordan bruke utstyret på en forsvarlig måte og hvordan unngå belastningsskader. Verneutstyr og bekledning er også tema. Flere av Skiforeningens løypekjørere deltar.

Vi fyrer opp bålpannen og stiller med enkel lunsj og kaffe.

PÅMELDING Grunnet koronasituasjonen, vil det være et begrenset antall plasser og vi må ha påmelding pr. mail, frist 22. september. Se detaljer i programmet.

PROGARM

Løypesamling 21. - 22. august 2020

Sem Gjestegård, Asker

Tema for Norske Skispor sin løypesamling er:
1) Ordfører i Asker, Lene Conradi, ønsker velkommen!
Skiforeningen og Asker kommune har et tett og godt samarbeid om løypekjøring i kommunen.
2) "Sommerarbeider i skiløypa" v/Ragnar Roll, Skiforeningen. Vi befarer en skiløype med en del utfordringer, og diskuterer hva som bør gjøres og hvordan dette kan gjennomføres (i praksis og ift. avtaleverk).
3) "Løypekjøring med mindre kjøretøy (som scooter, ATV, firhjuling osv.) - fordeler og ulemper" v/Jonathan Roll, Skiforeningen. Vi ser også på div. tilleggsutstyr til maskinene. Praktisk økt i Skiforeningens løypegarasje.
4) "Avtaleverk å forholde oss til når vi skal utføre mindre og større inngrep i løypa. Når må vi søke om tillatelse? Hva er et 'vesentlig' inngrep? Hvordan praktiseres søknadskravet?" Ved Lisa Nâsholm, fagansvarig naturforvaltning og klima i Skiforeningen. Dette foredraget er kun fredag.

PÅMELDING Avlyst grunnet Covid-19

Test av utstyr til scooter 3. mars 2020

Brovoll utfartsparkering, Romeriksåsene

Løypeseminar 11. - 13. november 2019

Radisson Blu Resort Hotel, Beitostølen

Programmet for det årlige løypeseminaret, som Skiforeningen og Norges Skiforbund arrangerer sammen, finner du her.

PÅMELDING Seminaret er fulltegnet.

Løypesamling 23. - 24. august 2019
Sem Gjestegård, Asker

Tema for Norske Skispor sin løypesamling er:
1) Sommerarbeider i skiløypetraseen (gode grunnarbeider sommerstid kan forlenge skisesongen). Praktisk økt utendørs.
2) Daglig/ukentlig service på maskiner (løypemaskiner, ATV og scooter). Praktisk økt i garasjen til en av Skiforeningens løypebaser.
3) "Juridisk verktøykasse for løypearbeid" ved Marianne Reusch.

PÅMELDING Samlingen er fulltegnet.