Langrennskurs

Nivåbeskrivelse

Vi arrangerer kurs for alle nivå.

Klassisk

Nybegynnerkurs
Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på ski. Hensikten er å lære å bevege seg med ski på bena på en god måte. Du vil også lære å stå i nedoverbakker i tillegg til andre viktig skitekniske ferdigheter. 

Litt øvet
Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om langrennsteknikk og behersker utforkjøringer. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Tilbudet retter seg mot de som har gått endel på ski, men ønsker langrennsteknisk utvikling og økt mestring. Vi vil hjelpe deg til å få bedre flyt, og vise hvordan du benytter de ulike klassisk-teknikkene i skiløypa.

Viderekomne 
Kurset retter seg mot deg som allerede mestrer elementene innenfor klassisk teknikk og ønsker å jobbe med detaljer. Vi vil jobbe grundig med tyngdeoverføring, kroppsposisjoner, "timing", gode staketeknikker og hvordan du på best mulig måte kan tilpasse teknikkene etter terrenget du går i.

Ekspertkurs med video
Ekspertkurs med video er Skiforeningens kurstilbud til deg som bruker skiene hyppig og ønsker å optimalisere skiteknikken frem mot vinterens konkurranser eller langturer. Kurset er også et naturlig steg for deg som tidligere har deltatt på vårt kurs for viderekomne. Vi legger stor vekt på de små detaljene som får deg raskere og mer effektivt frem i løypa. På kurset vil du bli filmet, og få tilsendt video med arbeidsoppgaver i hver stilart. Det er maksimalt 4 deltakere på ekspertkursene. 

Skøyting

Nybegynner
For deg som aldri har prøvd skøyting tidligere, men behersker klassisk.Vi lærer deg de grunnleggende teknikkene for motbakke, slakt oppover/nedover, flatt og nedoverbakke.

Litt øvet
Du har skaffet deg skøyteutstyr og trent litt skøyting. På skikurset vil vi gjennomgå hovedteknikkene i skøyting; enkeldans, dobbeldans, padling og friskøyting. Vi vil fokusere på å utvikle de grunnleggende elementene innenfor hver teknikk.

Viderekomne
Dette kurset er for deg som benytter de ulike skøyteteknikkene og som gjerne tar rene skøyteøkter som treningstur. På skikurset vil vi jobbe detaljert med de ulike teknikkene i skøyting og gå igjennom sentrale øvelser. 

 

Klassisk

I klassisk teknikk har vi kurs for nybegynnere, litt øvet, viderekomne og ekspert. Vi tilbyr også egne damekurs, skikurs for engelsktalende og kurs for ungdommer. Påmeldingen er åpen.

Les mer

Skøyting

Vi tilbyr skøytekurs på tre nivåer: nybegynner, litt øvet og viderekommen. Påmeldingen er åpen.

Les mer

Barne- og ungdomskurs.

Ønsker du å øke skigleden og samtidig lære grunnleggende langrennsteknikk? Vi arrangerer kurs over to eller tre kvelder på Skullerud og Fossum. Påmeldingen er åpen.

Les mer

Helgesamling på fjellet

Vi arrangerer helgekurs blant fine fjell og flotte løyper på Geilo 15.-17. november.

Les mer

Ski courses

The Association for the Promotion of Skiing - Skiforeningen - was founded 4. January 1883. Our main object has all along been to promote skiing. If you would like to learn the art and joy of Nordic cross-country skiing you can join one of our courses, which are taught in English.

Read more

Samarbeidspartnere