Langrennskurs

Nivåbeskrivelse

Vi arrangerer kurs for alle nivå, under finner du beskrivelse i klassisk og skøyting. Under finner du nivåbeskrivelsene for alle våre kurs i klassisk og skøyting.

Klassisk

Nybegynnerkurs
Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på ski. Hensikten er å lære å bevege seg med ski på bena på en god måte. Du vil også lære å stå i nedoverbakker i tillegg til andre viktig skitekniske ferdigheter. 

Litt øvet
Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om langrennsteknikk og behersker utforkjøringer. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Tilbudet retter seg mot de som har gått endel på ski, men ønsker langrennsteknisk utvikling og økt mestring. Vi vil hjelpe deg til å få bedre flyt og vise hvordan du benytter de ulike klassisk-teknikkene i skiløypa.

Viderekomne 
Kurset retter seg mot deg som allerede mestrer elementene innenfor klassisk teknikk og ønsker å jobbe med detaljer. Vi vil jobbe grundig med tyngdeoverføring, kroppsposisjoner, "timing", gode staketeknikker og hvordan du på best mulig måte kan tilpasse teknikkene etter terrenget du går i.

Nyhet for 2019: Ekspertkurs med video
Ekspertkurs med video er Skiforeningens kurstilbud til deg som bruker skiene hyppig og ønsker å optimalisere skiteknikken frem mot vinterens konkurranser eller langturer. Kurset er også et naturlig steg for deg som tidligere har deltatt på vårt kurs for viderekomne. Vi legger stor vekt på de små detaljene som får deg raskere og mer effektivt frem i løypa. På kurset vil du bli filmet, og få tilsendt video med arbeidsoppgaver i hver stilart. Det er maksimalt 4 deltakere på ekspertkursene. 

Skøyting

Nybegynner
For deg som aldri har gått skøyting tidligere, men behersker klassisk.Vi lærer deg de grunnleggende teknikkene for motbakke, slakt oppover/nedover, flatt og nedoverbakke.

Litt øvet
Du har skaffet deg skøyteutstyr og trent litt skøyting. På skikurset vil vi gjennomgå hovedteknikkene i skøyting; enkeldans, dobbeldans, padling og friskøyting. Vi vil fokusere på å utvikle de grunnleggende elementene innenfor hver teknikk.

Viderekomne
Dette kurset er for deg som benytter de ulike skøyteteknikkene og som gjerne tar rene skøyteøkter som treningstur.På skikurset vil vi jobbe detaljert med de ulike teknikkene i skøyting og gå igjennom sentrale øvelser. 

 

Samarbeidspartnere