Langrennskurs

Nivåbeskrivelse

Vi arrangerer kurs for alle nivå. Finn nivået som passer deg!

KLASSISK

NYBEGYNNERKURS
Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på ski. Hensikten er å lære å bevege seg med ski på bena på en god måte. Du vil også lære å stå i nedoverbakker i tillegg til andre viktig skitekniske ferdigheter. 

LITT ØVET
Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om langrennsteknikk og behersker utforkjøringer. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Tilbudet retter seg mot de som har gått endel på ski, men ønsker langrennsteknisk utvikling og økt mestring. Vi vil hjelpe deg til å få bedre flyt, og vise hvordan du benytter de ulike klassisk-teknikkene i skiløypa.

VIDREKOMNE
Kurset retter seg mot deg som allerede mestrer elementene innenfor klassisk teknikk og ønsker å jobbe med detaljer. Vi vil jobbe grundig med kroppsposisjon, "timing", detaljer og hvordan du på best mulig måte kan tilpasse teknikkene etter terrenget du går i.

SKØYTING

NYBEGYNNER
For deg som aldri har prøvd skøyting tidligere, men behersker klassisk.Vi lærer deg de grunnleggende teknikkene for motbakke, slakt oppover/nedover, flatt og nedoverbakke.

LITT ØVET
Du har skaffet deg skøyteutstyr og trent litt skøyting. På skikurset vil vi gjennomgå hovedteknikkene i skøyting; enkeldans, dobbeldans, padling og friskøyting. Vi vil fokusere på å utvikle de grunnleggende elementene innenfor hver teknikk.

VIDREKOMNE
Dette kurset er for deg som benytter de ulike skøyteteknikkene og som gjerne tar rene skøyteøkter som treningstur. På skikurset vil vi jobbe detaljert med de ulike teknikkene i skøyting og gå igjennom sentrale øvelser. 

Samarbeidspartnere