Langrennskurs

Oppmøtesteder

Under finner du en oversikt over oppmøtestedene for våre kurs. Felles for kursene er at instruktørene er ikledd røde Skiforeningen-jakker. Se etter disse på oppmøtestedene.
 Skullerud

Oppmøtested: ved garasjen like foran Skullerudstua

Veibeskrivelse: Kjør Skullerudveien, ta til høyre på Johan Scharffenbergsvei og ta deretter til høyre på Olaf Helsetvei. Parkering v/ Skullerudstua.

Gode muligheter for kollektivtransport (T-bane 3).

Tryvann ved Øvresetertjern

Oppmøtested: ved Skiforeningens infotavle på høyre side av veien, i retning mot det lille skitrekket.

Veibeskrivelse: Kjør videre opp forbi Holmenkollen og følg skilting mot Tryvann vinterpark. Etter å ha tatt til høyre etter Frognerseteren kjører du under en bro og parkerer på første parkering på venstre side, Øvresetertjern ligger da på høyre side av veien.

Kollektivt kan du ta bane 1 (Frognerseteren) til Voksenkollen, derfra er det 5 minutters gange opp til Øvresetertjern. Når du kommer med bane retning mot Frognerseteren skal du følge gangveien på venstre side. Du må derfor gå over broen som går over t-bane linjen.

Frognerseteren

Oppmøtested: Ved den innerste parkeringen bak Sporten ved inngangen til skiløypa.

Veibeskrivelse: Kjør til Frognerseteren og parker på den innerste parkeringen bak Sporten.

Kolletivt kan du ta t-bane 1 til Frognerseteren stasjon. Herfra er det ca. 5 min å gå til oppmøtestedet.

Holmenkollen Nasjonalanlegg

Oppmøtested: ved Kongestatuen ovenfor tribunen på skistadion i Holmenkollen.

Veibeskrivelse: Kjør opp til Holmenkollen nasjonalanlegg og parker på Hopplassen ved Skimuseet. Kjør inn til venstre 300m ovenfor Holmenkollenrestauranten og følg veien mot Hoppbakken, kjør gjennom tunellen under hopptårnet og parker på p-plassen du får på høyre side. Deretter er det 2 min å gå ned til Kongenstatuen.

Kollektivt kan du ta t-bane 1 (Frognerseteren) til Holmenkollen, herfra er det 10 min å gå oppover langs veien.

Greverud

Oppmøtested: ved skiskolehytta til Skiforeningen bak det store bygget på Oppegård golfbanen.

Adresse: Kongeveien 198 1415 Oppegård

Fossum

Oppmmøtested er ved den røde garasjen til løypemaskinen 100m nedenfor Fossum klubbhus. Garasjen står ca. 100m fra skiskytterblinkene.

Veibeskrivelse: Kjør rett vestover fra Røa-krysset. Etter ca 500 meter passerer du Lysakerelven og da er du i Bærum. Deretter tar du første vei til høyre og kjører ca en km til toppen av en slak bakke. På toppen svinger du av til venstre. Parkering er på den store parkeringsplassen (jordet) på nedsiden av Fossumbanen.

Kollektivt kan du ta t-bane 2 til Østerås, og buss 235 videre til Fossumbanen, dette tar tilsammen 30 min fra Majorstuen.

Lillomarka Arena

Oppmøtested: ved parkeringsplassen til Lillomarka Arena i enden av Bergensveien.

Veibeskrivelse: kjør av ved Grorud fra riksvei 4. (Trondheimsveien), kjør Bergensveien nordover mot marka, Lillomarka Arena ligger i enden av Bergensveien. Gode parkeringsmuligheter på p-plass.

Kollektivt kan du ta T-bane 5 til Grorud (ca 1000 meter å gå til Lillomarka Arena). Gå Bergensveien oppover mot marka. Lillomarka Arena ligger i enden av Bergensveien. Det er også bussforbindelse fra både Ammerud og Grorud T-banestasjoner, Ammerud ring (bussrute 62) til Skogstad (300 m å gå til Lillomarka Arena).

Ringkollen

Oppmøtested: innerst på den store p-plassen ved oppslagstavlen.

Les mer om oppmøtestedet (kart, parkering, ankomstmulighet) i Markadatabasen her.

Vestmarksetra

Oppmøtested: ved bommen som ligger til venstre for den første parkeringsplassen ved Fransekleiv (starten av lysløype).

Linderudkollen

Oppmøtested: ved tjernet, Svartpytten, ovenfor p-plassen. Svartpytten ligger ca. 150m ovenfor bommen, som du ser foran deg når du svinger inn på p-plassen.

Følg Solemskogveien mot Linderudkollen idrettsanlegg.

Kollektivt kan du ta buss nr 56 fra Storo.

Sognsvann

Oppmøtested: ved kiosken 30m innenfor bommen på Sognsvann.

Kollektivt kan du ta t-bane 6 til Sognsvann.

Maridalen, Låkeberget

Oppmøtested: Låkeberget P-plass i Maridalen (første parkering på venstre hånd ca. 2km innenfor Brekkekrysset), ved informasjonstavlen til Oslo kommune, inngangen til lysløypa.

Kollektivt kan du ta buss nr 51 og gå av på Lokkeberget holdeplass.

Sørli i Nittedal

Oppmøtested: Skistua innerst i Sørliveien.

Adresse: Sørliveien 62, 1482, Nittedal

Med bil: Kjør innover Sørliveien og parker på parkeringsplassen rett før Sørliveien 40 (vis-a-vis barnehagen). Gå ca 150 meter, ta til høyre inn på grusvei rett før Sørli skole og følg veien fram til Skistua.

Kollektivt kan du ta tog eller buss til Nittedal stasjon. Deretter følger man Sørliveien til fots i ca. 10 minutter.