Holmenkollmarsjen lørdag 12.mars 2022

Løype

MARSJEN ER FOR ALLE! Holmenkollmarsjen 2022 blir ca 36 kilometer med start og mål i Holmenkollen. Det vil også bli en kortere variant på ca 18 kilometer. Mer informasjon kommer i desember 2021. Vi ønsker at Holmenkollmarsjen skal være for alle. Om du bruker 2 timer eller en hel dag - kom og bli med på en vakker dag i Marka. Og bruk påmeldingen for å aktivisere deg selv litt mer hver dag frem til mars. Vi lover deg Norges hyggeligste turrenn.

Se den nye løypa for Holmenkollmarsjen her.
Kart over løypen nederst i saken.

Høydeprofil ser du her:

Start og mål: Holmenkollen Nasjonalanlegg
Lengde: 36 km
Totalt antall høydemeter: 950

Turbeskrivelse med smøretips:

Traseen som følges ut fra Holmenkollen er den samme som benyttes under World Cup. Det er nesten 100 høydemeter fordelt på 1,5 km. Det kan være lurt å holde igjen i starten. Det er kunstsnø i Holmenkollen, og man må ofte gå med litt mykere voks her for godt feste. Smør skiene for det som venter innover i Marka. En festesmøring som passer i Holmenkollen vil ta mye av gliden din i resten av traseen.
Der løypen vender mot Frognerseteren i World Cup, går Holmenkollmarsjen videre nedover mot Ullevålseter. Her følger vi den gamle femmilstraseen ned til Ullevålseter. Det er en leken og bred løype. På Ullevålseter har du gått nesten 7 km og det kan passe med litt drikke.

Fra Ullevålseter kommer et strekk hvor løypene er smalere og skiferdighetene blir satt på prøve. Her kan det være lurt å kjøre med litt sikkerhetsavstand ned til Østre Aurtjern. Etter Østre Aurtjern svinger traseen til høyre og det venter et småkupert strekke opp mot Bjørnsjøhelvete. Her er det noen korte, men bratte knekkere. Etter 12,5 km ser du Bjørnholt til høyre, nå er det kun et par bratte bakker og 1 km igjen av stigningen. Ved Fuglemyra åpner terrenget opp og du ser Kikuttoppen foran deg. Nå kommer et lettgått parti innover mot Kikut. Traseen går 1 km på Bjørnsjøen før man er på Kikut. På Kikut kan det igjen være lurt med litt påfyll av energi etter at man har gått 17 km.

Fra Kikut går traseen mot Østre Fyllingen og krysser over mot Sørkedalsvika. En knekker opp fra vannet markerer starten på en jevn og sugende stigning opp Tjuvdalen. Lettgått i starten, men mot toppen tærer det som oftest på for de fleste. Etter løypekrysset på Toppen av Tjuvdalen stiger det fortsatt litt før et lengre glidparti ned mot Sakariashytta venter. Her er det brede fine løyper hvor man får tatt seg litt inn igjen. Ved Sulutjern går traseen til høyre og brattbakken opp mot Appelsinhaugen venter. Nå er det kort vei til Kobberhaugen hvor man har tilbakelagt 25 km. Kobberhaugen er kjent for en fantastisk mat- og drikkestasjon - her må du klare deg selv i år - men du bør fylle på med litt energi før den siste mila mot mål venter.

Videre til Tryvann (30 km) følger man hovedløypa. Bakkene opp til Tryvann er seige og det kan være lurt med litt påfyll av energi før de siste 6 km står for tur. Fra Heggehullet går traseen langs veien før man tar til høyre og inn i VM-løypa fra 2011. Her kommer en stigning hvor de siste krefter kan legges igjen. Man renner så ned til Steinaldergården – stedet det sydet av liv under VM i 2011. En liten knekker opp til Frognerseteren før man renner ned inngående World Cup-løype mot Holmenkollen. En krapp sving mot Hemingseter (2,5 km til mål) har felt mange, ta det pent så kommer du helskinnet til mål. Farten ned til Holmenkollen kan bli stor. Her åpner utsikten seg mot Oslo og etter hvert Holmenkollen. Inn på stadion langs hoppskålen, over Northugfalta (bak skiskytterblinkene) før du går oppløpet langs tribunen og krysser mållinjen i enden av denne.

Kart over løypen:

HK marsjløype.jpg

 

Samarbeidspartnere