Holmenkollmarsjen

Status løypetrasé

Dette gjør vi med løypa frem mot renndagen.

Løypebas i Romeriksåsene, Jarle Jensen, garanterer gode forhold i traseen lørdag 29. februar. Foto: Magnus Nyløkken

Publisert 19.02.2020

Med så lite snø i Oslo sentrum er det mange som er urolige for at det ikke skal bli gode nok forhold under Holmenkollmarsjen 2020. I Romeriksåsene er det nå mellom 25 og 50 cm snø, og vi håper at nedbøren som er meldt i morgen torsdag gir oss et påfyll. Uansett nysnø eller ikke garanterer vi flotte forhold.

Følg med på føremeldingen for Romeriksåsene her

Dette gjør vi med løypa frem mot lørdag 29. februar:

Fra og med mandag setter vi i gang arbeidet med å klargjøre løypa.

– Vi ønsker å vente så lenge som mulig. Vi er avhengige av været for at resultatet skal bli best mulig. Nå ser det ut til at det skal bli kaldt vær hele neste uke, og det er gode nyheter for oss, forteller løypebas i Romeriksåsene, Jarle Jensen.

På mandag frakter vi over to ekstra løypemaskiner til Brovoll. I tillegg har vi både gravemaskiner, traktor og henger som gode hjelpemidler for å få det perfekte resultatet.

– Nesten alle løypebasene i Skiforeningen kommer hit hele neste uke for å hjelpe til. Dette kommer til å bli veldig bra, sier Jensen.

Meld deg på Holmenkollmarsjen 2020

13-1-20, snellingen, jarle.jpg

Snøvær i vente

Det blir veldig spennende å se hvor mye av nedbøren som kommer i morgen som faller som snø.

– Jeg er sikker på at det kommer til å komme et påfyll av snø, men det blir spennende å se hvor mye. Så er vi avhengige av kulde etterpå for at snøen skal bli liggende.

De områdene i traseen med størst utfordringer er i sørenden av traseen nede ved Sjonken og langs Råsjøvannet. Det viktigste arbeidet er å tette hull og fylle på med snø.

Se løypekart og løypeprofil

– Vi fyller kun på med natursnø, løypa kommer ikke til å ha noe kunstsnø i det hele tatt.

De første 800 meterne av løypa har vært brøytet.

– Her kommer vi til å vente så lenge som mulig før vi gjør noe. Vi har en god såle, og kan legge over brøytekantene. Dette er ikke et problem.

Brovoll 6.2.JPGDet er et godt snøgrunnlag i Romeriksåsene. Foto: Jarle Jensen

Ja, du kan gå traseen i helgen

Det er fullt mulig å teste traseen nå til helgen.

– Men husk på at vi ikke har ferdigstilt løypa enda, det arbeidet begynner ikke før på mandag. Ikke fortvil dersom det er partier som ikke er perfekte. Dette skal vi jobbe med hele neste uke, sier Jensen.

Det har vært skiføre på Brovoll siden starten av november. Løypene har stått seg gjennom mye dårlig vær denne vinteren, så Jensen er ikke bekymret for Holmenkollmarsjen.

– Det kommer til å bli gode forhold!

Alle som melder seg på Holmenkollmarsjen 2020 får et medlemsskap i Skiforeningen på kjøpet