Holmenkollmarsjen lørdag 12.mars 2022

Sa nei til skirenn, nå skal han gå Holmenkollmarsjen!

La deg inspirere av ildsjelen, trappeløperen, grunnleggeren av Aktiv for epilepsi og nå langrennsløperen Kenneth Reiss!

Kenneth Reiss heter mannen som skal gå Holmenkollmarsjen for første gang. Han er grunnlegger av Aktiv for epilepsi (AFE), han har selv epilepsi og har hatt utallige epileptiske anfall - noe han er hjerneoperert for. Han er genuint opptatt av å vise andre mennesker hvor mye man kan få til selv om man har en tøff diagnose. Han bruker seg selv som eksempel og har de siste årene vært med på utallige konkurranser. Han har blant annet syklet birkebeinerrittet sammen med selveste Thor Hushovd og deltatt på flere motbakke- og trappeløp. De siste årene har han samlet et hundretalls av mennesker med og uten epilepsi til trappeløpet Kollentrappa, hvor deltakerne har løpt/gått 600 trappetrinn opp til toppen av Hollmenkollbakken. Imponerende! Men skirenn, det har han holdt seg langt unna. Han har blitt spurt om å delta på skirenn tidligere, men alltid sagt nei. Lysten har ikke vært sterk nok. Men da Skiforeningen spurte om han ville gå Holmenkollmarsjen sa han endelig ja.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Det er ikke rart at Kenneth har sagt nei til skirenn tidligere. Siden barndommen har han hatt snev av CP i venstre side som har påvirket evnen til å holde balansen. Derfor har ikke motivasjonen for langrenn vært særlig god, da langrenn krever en viss balanse. Det at Kenneth likevel ønsker å bevise ovenfor seg selv og andre at det er mulig å gå Holmenkollmarsjen med minimale forutsetninger, er kjempegøy og inspirerende. Hans mål er å ha det gøy på ski i forkant av og underveis i rennet. Han har også lyst til å få ut sitt potensiale fra start til mål. Vi skal hjelpe han så godt vi kan på veien gjennom langrennskurs og gode råd.

Vi er glade for at Kenneth vil være ambassadør for Holmenkollmarsjen denne vinteren, og gleder oss til å heie han fram under Halvmarsjen 29. februar! Håper alle andre som skal gå vil gjøre det samme. Vi ønsker han lykke til!

Samarbeidspartnere