Holmenkollmarsjen lørdag 12.mars 2022

Kom igjen jenter!

Vinneren av fjorårets 25-kilometer vil ha flere jenter i løypa på Holmenkollmarsjen.

Tekst: Christine Amdam. Foto: Magnus Nyløkken.

I fjor sto hun på toppen av seierspallen på 25-kilometeren i Holmenkollmarsjen. Denne sesongen ønsker hun flere jenter på startstreken. 

– Det er veldig gøy å gå Holmenkollmarsjen. Og melder du deg på den korte distansen, krever det enda mindre forberedelser, sier Ingrid D. Toftegaard (29).

Hun har gått den lange distansen flere ganger tidligere, men under fjorårets sesong ble det ikke til at hun meldte seg på den.

– Jeg hadde ikke trent like mye som tidligere, og bestemte meg i siste liten at jeg ville gå.

Og det angret hun ikke på.

– Det var mye bedre plass i sporet på denne distansen, og gøy å prøve en ny løype. I og med at distansen er kortere kunne jeg også gå fortere og dra på mer, det likte jeg. Så var det jo skikkelig stas å vinne, sier Ingrid.

Hun forteller også at hun liker Holmenkollmarsjen fordi det er kort reisevei og krever lite planlegging.

– Jeg spiste en god frokost og slappet av på morgenen, det var deilig.

Vakker natur

Ingrid er opprinnelig fra Vestfold, men hele familien reiste til Nordmarka for å gå på ski i helgene. Moren hennes gjør det fortsatt. De har blitt veldig glad i naturen i Nordmarka.

– Man kan gå rennet og nyte den vakre naturen. Det er mange flotte utsiktspunkter i løypa, særlig er jeg glad i å se utover vannet ved Fyllingen. Og ønsker du å gå på og ta deg ut, har du mulighet til det fordi terrenget er såpass kupert, forteller Ingrid.

Hun håper at sesongens renn viser frem Nordmarka på sitt vakreste.

– Rennet ligger på en veldig fin tid. Det beste er når det er kaldt, sola titter fram og du kan smøre med Blå Extra.

Samler venninnegjengen

Ingrid har flere venninner som også er veldig glade i å gå på ski. Det er ikke alle som har vokst opp med det, men de har funnet interessen sammen. Nå er mange av jentene småbarnsforeldre, men de har allikevel bestemt seg for å melde seg på sesongens marsj. Og da har de valgt den korte distansen.

– Det er perfekt nå som vi ikke har så mye tid til trening. For oss er det veldig gøy med et felles mål, og vi skal få til noen treninger sammen gjennom vinteren. I tillegg er det veldig koselig å være en gjeng som kan henge sammen før start.

Men de venter ikke på hverandre i løypa.

 – Vi møtes igjen i målområdet og nyter den gode stemningen sammen, sier Ingrid.

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i Snø & Ski nr. 4 desember 2017.

Samarbeidspartnere