Friluftsglede

Friluftsglede til tusen

I løpet av uken har nærmere tusen barn besøkt Skiforeningens høstferietilbud på Skullerud og Grorud.

– Barna liker seg her, og vi lærer masse om å være ute og om naturen, sier Jameel Salou fra Syria.

Han har tatt med seg hele familien til Skullerudstua torsdag i høstferien. De to eldste sønnene Mohammed (11 år) og Khalid (8 år) står og tripper på pleddet som de har lagt utover gresset. Familien har grillet kyllingspyd og tatt med hjemmelaget pitabrød. Og de deler gjerne med de andre barna som synes at dette var mye mer spennende enn norske pølser.

Familien Salou hadde med seg god mat til lunsj på Skullerud. Foto: Magnus Nyløkken

– Kan vi få gå og klatre nå, spør Khalid ivrig.

Han forteller at han synes det er veldig gøy å være på Aktiv Høstferie på Skullerud. Hvis han kunne velge skulle han gjerne vært her oftere.

– Jeg synes det er aller mest gøy å spikke pinner. Eller å stå på ski.

Ski og akebrett

Familien har også vært her på vinteren og fått låne skiutstyr av Skiforeningen. Hele familien har fått prøve seg på ski, unntatt moren, hun liker ikke kulden så godt.

– Vi synes det er veldig gøy, men også veldig vanskelig å stå på ski. Det blir mye falling, forteller Jameel.

De har også tatt med seg akebrett og familien trives veldig godt i snøen.

– Her kan vi lære å være ute i naturen og vi lærer norske navn på ting, som for eksempel elg, rev og åker, sier Jameel.

Kunnskap

Og det er akkurat dette som er et av målene til Skiforeningen med dette tilbudet.

– Vi ønsker å lære deltagerne om naturen. Har vi en natursti legger vi alltid inn spørsmål om hva for eksempel trærne heter og hvilke dyr som lever i skogen, forteller Petter Kolderup som er leder for Aktiv Høstferie på Skullerud.

Skiforeningen ønsker å gi barna en trygghet og glede ved å være ute i naturen.

– Vi håper at dette gir en mening og at de bruker naturen mer etter at de har vært hos oss.

Petter Kolderup gir mye av seg selv når han er sammen med barna på Friluftsglede. Foto: Magnus Nyløkken

Og Jameel bekrefter at de bruker naturen mye på egenhånd.

– I helgene drar vi ofte på tur her i Østmarka, Lutvann er en av favorittene, sier Jameel.

Datteren Sara på 5 år nikker ivrig og forteller at hun er veldig glad i å være på tur.

Regn ingen hindring

Høstferieuken hadde en litt dårlig start med øsende regnvær den første dagen. Men selv da var det fullt kjør på Skullerud.

– Barna hadde på seg godt med klær og de storkoste seg, sier Petter Kolderup.

Han forteller at det heller var de voksne som synes det var kaldt og gufsete.