Barnas skiskole

Barnas skiskole uke 3

Følg skiskolen uke for uke

Tredje gang på skiskolen

Vi håper barna føler seg litt tryggere på ski og kan vise dere hva de gjør på skiskolen. Husk at vi ikke fokuserer på teknikk, men at barna skal lære ved lek og moro. 

I uke 3 har vi fokus på vendinger -  her kan man gjøre mye morsomt.
I tillegg fokuserer vi på plog og fiskebein. Kanskje vi lager en stafett med kosedyr eller terninger hvor man må jobbe med rytmen av armer og ben på ski.
Er forholdene bra er det kanskje en liten tur ut i skogen for å sjekke dyrespor og ting som er hengt opp underveis.

Vi ser ofte at barna denne uken har gjort fremgang på ski, føler seg tryggere og kjenner igjen området. Det er morsomt å oppleve hvordan barna reagerer når skileikområdet ser annerledes ut hver gang de kommer. Nye leker og nye ting blir introdusert hver uke og dette syns barna er gøy.

Tips:
Spør barna hva de vil gjøre på ski i helgen. Hvis dere har mulighet til å gå sammen med noen andre som har barn er dette kjempegøy.
Husk at nedover er morsommere enn oppover. Er det vanskelig for barna å komme seg opp en bakke så tren på tripp og trapp ved å gå ved siden av barnet og be barna ha skiene sine i samme retning som dine og pek ut et tre eller noe annet foran dere. Ikke løft barnet når det faller, de klarer veldig godt å komme seg opp selv. Kanskje dere kan lage en liten stafett på flaten ved å hente noe dere har ekstra i sekken og legge det et annet sted. Er dere flere kan dere leke troll og stein.

Hjemmeoppgave:
Spør barna om de har lært å snu på ski. En morsom måte å øve på er å late som man mister en vott for deretter å måtte snu på skiene. Gå tilbake og hent votten og mist den igjen - blir ofte litt latter av dette :) 
Tren da på å trippe rundt, hoppe rundt og deretter gjerne lappekast som er vending med ski på beina. Ta bakskien fram og sett den i bakken foran deg, vri ut og sett skien ned på bakken ved siden av for deretter å sette den andre skien ved siden.

 

 

Samarbeidspartnere