Barnas skiskole

Uke 3 Barnas skiskole

Her får dere tips til å vende på skiene og sjekk tøysesangen :) Husk at barn lærer gjennom lek og moro. Det å være sammen med andre barn inspirerer og motiver ditt barn til å prøve seg på nye ting, bli utfordret og kanskje strekke seg litt mer.

Tredje gang på skiskolen

Vi håper barna føler seg litt tryggere på ski og kan vise dere hva de gjør på skiskolen. Husk at vi ikke fokuserer på teknikk, men at barna skal lære ved lek og moro. 

I uke 3 har vi fokus på vendinger -  her kan man gjøre mye morsomt.
I tillegg fokuserer vi på plog og fiskebein. Kanskje vi lager en stafett med kosedyr eller terninger hvor man må jobbe med rytmen av armer og ben på ski.
Dersom det er natursnø vil det kanskje blir en liten tur ut i skogen for å sjekke dyrespor og ting som er hengt opp underveis. Sånn som forholdene er nå blir det antagelig mest aktivitet på flata.

Vi ser ofte at barna denne uken har gjort fremgang på ski, føler seg tryggere og kjenner igjen området. Det er morsomt å oppleve hvordan barna reagerer når skileikområdet ser annerledes ut hver gang de kommer. Nye leker og nye ting blir introdusert hver uke og dette syns barna er gøy.

Tips:

Har dere mulighet til å gå på ski til helgen så benytt anledningen. Husk at all aktivitet er bra for barna som bidrar til videreutvikling av balanse og koordinasjon.
Går dere på ski så husk at nedover er morsommere enn oppover. Er det vanskelig for barna å komme seg opp en bakke så tren på tripp og trapp ved å gå ved siden av barnet og be barna ha skiene sine i samme retning som dine og pek ut et tre eller noe annet foran dere. Sklir barnet så støtt ski din ski mot barnets ski. Ikke løft barnet når det faller, de klarer å komme seg opp selv nå. Kanskje dere kan lage en liten stafett på flaten ved å hente noe dere har i sekken og legge det et annet sted. Er dere flere kan dere leke troll og stein.

Hjemmeoppgave:

Spør barna om de har lært å snu på ski. En morsom måte å øve på er å late som man mister en vott for deretter å måtte snu på skiene. Gå tilbake og hent votten og mist den igjen - blir ofte litt latter av dette :) 
Tren da på å trippe rundt, hoppe rundt og deretter gjerne lappekast som er vending med ski på beina. Ta bakskien fram og sett den i bakken foran deg, vri ut og sett skien ned på bakken ved siden av for deretter å sette den andre skien ved siden.

Her er også en liten sang dere kan gjøre:

 

 

Samarbeidspartnere