Barnas skiskole

Barnas skiskole uke 2

Følg skiskolen uke for uke

Andre gang på skiskolen

På andre kursøkt opplever vi at de fleste barna er blitt varmere i trøya. De som syns at første økt var litt skummelt kjenner nå igjen instruktørene og kanskje også noen av sanglekene fra forrige gang.

Gjennom varierte løyper og leker jobber vi med grunnleggende skiteknikk. 

Vi repeterer forrige ukes elementer og introduserer også plog og sving. Vi går opp bakker ved å gå tripp og trapp eller fiskebein alt avhengig av føre og ferdighetsnivå.
På skiskolen snakker vi ikke om vanskelig begreper som tyngdeoverføring og diagonalgang. Barna lærer likevel dette gjennom øvelsene.

De eldste barna introduseres kanskje for hoppsving og kanting av skiene.

 Hjemmelekse til neste skiskoleøkt:

Øve på *nødbrems" i slak bakke (*sette seg på rumpa)
Øve på plog og stopp i slak/bratt bakke
Øve på å svinge i nedoverbakke. Legg gjerne ut noe som barna kan svinge rundt
Tips:
Av og til går det for fort i nedoverbakken og det viktigste barna lærer er faktisk å enten unngå faren eller stoppe.
Det er derfor viktig at man snakker med barna om at det er de som kommer i fart som må vike unna. 
Øv derfor på å stoppe så fort som mulig enten ved å sette seg ned "nødbrems" eller ploge.
Ofte står vi i preparerte løyper og blir "fastslåst" i sporet. Det å trene på å komme seg ut av sporet når man blir tryggere på ski er en fin og morsom øvelse under skituren.

Husk at det ofte er opplevelsen ikke turen som er det viktigste. Gå gjerne ut i løssnøen og ta en runde rundt et tre, titt på trærne, himmelen eller spor i snøen for å lage en opplevelse for barna. Ikke gå de lengste turene med barna og slake nedoverbakker er skikkelig opptur for barna. Tenk på hvor du starter og avslutter turen i forhold til høydemeter, nedover og oppoverbakker. 

Kjør gjerne sammen med barna i bakken til de føler seg trygge nok til å kjøre alene. Du kan bruke stavene (litt forsiktig) slik vi bruker en staur hvis barnet trenger litt ekstra hjelp. Faller de så bruk tid på å la de reise seg selv. Hold fast i tuppen av skien og be de krabbe seg fremover til de kan reise seg. 

 

Samarbeidspartnere