Barnas skiskole

Barnas skiskole uke 4

Følg skiskolen uke for uke

Fjerde gang på skiskolen

Vi ønsker å vekke nysgjerrigheten på markaopplevelser og natur samtidig som skiferdighetene forsterkes. Terrenget er en veldig god læremester og gir en unik variasjon for barna. Vi bruker både skileiken og området utenfor hvis det er mulig. Både hopp og kuler/staup er bra aktiviteter for å utviklingen og gir god øvelse i balanse og mestring. Svingete løpyer gir øvelse i ploging og svinging. Kanskje er det hindringer i veien som man må styre unna slik at retningsforandring innøves. I tillegg har vi alltid noen morsomme leker/sanger gjennom partiet. 

Hjemmelekse:

Ut på ski og finn på noe morsomt med ski på beina er hjemmelekse. Tenk at det er mange leker man gjør på beina man også kan gjøre på ski. Gode opplevelser, hyggelig sosialt og noe å se enten fremover til eller tilbake til bør være målsetningen for turen. Spør barna om de har lært noen morsomme leker på ski.

Tips:

Prøv retningsforandring i en slak bakke. Morsom øvelse hvor man kan legge noe ut i bakken som man skal styre unna. Bruk gjerne litt granbar eller noe du har i sekken. Ta en tur i skogen, rundt et tre og let etter dyrespor og skjegg på trærne. Vær helt stille og lytt. Er det mye snø er det gøy å lage spor i snøen.

Samarbeidspartnere