Barnas skiskole

Barnas skiskole uke 1

Følg skiskolen uke for uke

Første dag på skiskolen

Den første uka er hovedfokus at alle barna skal å bli trygge i gruppa. Vi gjør oss kjent med skiskoleområdet og instruktørene jobber med at alle barna skal bli sett og aktivisert på en god måte. Vi lærer å reise oss, snu oss og skli på flatt underlag. Barna blir kanskje kjent med "tuppekos" og "tripp trapp". Noen av barna kan allerede gå fiskebein og ploge. De får prøve seg i bakken. På Barnas skiskole er leken i fokus og læringen kommer av seg selv. Det er selvsagt store individuelle forskjeller blant barna og hvor fort de lærer.

Tips:
Barn knekker fort koden - med andre ord ikke la deg lure 

Bruk litt tid på å la barnet reise seg selv etter fall. Det lærer de veldig fort hvis du ikke hjelper de. Gjør det sammen med barnet og lag litt morro rundt det. Legg dere ned i snøen, skiene opp i luften og lat som dere går på skyene eller er helikoptere. Deretter lar dere begge skiene samlet falle ned på en side. Krabb fremover med overkroppen og hold fast i tuppene på skien. Det er da ganske enkelt å reise seg opp igjen. 
Er du på tur og ønsker å hjelpe barnet ditt så be de gjøre samme prosess som over men hold fast i tuppene slik at barnet kommer seg fremover med overkroppen uten at skiene glir bakover.
På de fleste skiskolestedene synger de "Ballongsangen" og har det litt gøy med å øve.

Hjemmelekse til neste skiskoleøkt:

Øve på å ta av og på skiene
Øve på å binde skiene sammen med skistropper
Øve på å sitte i utforbakkestilling, enten med ski på beina eller hjemme på kjøkkengulvet.    Når skiskolebarna kjører bakker sier vi: "henda på knærne og rumpa på do"
 

"Tuppekos" er noe av det første barna lærer på skiskolen.

Samarbeidspartnere