Barnas skiskole

Barnas skiskole uke 1

Følg skiskolen uke for uke I disse pandemitider er det viktig at barna er i aktivitet og vi er veldig glade for at vi på de fleste skiskolesteder får gjennomført første uke av skiskolen. Husk å spørre barna hva de gjorde på skiskolen og be de vise deg. Gjør aktiviteten sammen med barna. Har dere ikke ski på beina kan dere late som dere har det.

Første dag på skiskolen 

Den første uka er hovedfokus at alle barna skal føle trygghet. Instruktørene jobber for at alle barna skal bli sett og aktivisert på en god måte. Vi setter pris på om du setter navnelapp på lua til barna, bruk gjerne sportstape. Vi lærer å reise oss, snu oss og skli på flatt underlag. Barna blir kanskje kjent med "tuppekos" (grunnet CV19 er det varianter av tuppekos) og "tripp-trapp". Noen av barna kan allerede gå fiskebein og ploge. De får antagelig prøve seg i bakken. På Barnas skiskole er leken i fokus og læringen kommer av seg selv. Det er selvsagt store individuelle forskjeller blant barna og hvor fort de lærer.

Barna starter med ski på beina når kurset er igang. Det er viktig at barna lærer seg å ta av og på skiene se videoen under. Supert om dere øver hjemme. 

Tips

Barn knekker fort koden hvis de får prøve selv - ikke la deg lure til å løfte barnet opp hver gang det faller. Dette klarer de utmerket godt selv.

Bruk litt tid på å la barnet reise seg selv etter fall. Gjør det sammen med barnet og lag litt morro rundt det. Legg dere på ryggen i snøen med skiene opp i været.  Lat som at dere går på skyene eller er helikoptere. Deretter lar dere begge skiene samlet falle ned på en side. Krabb fremover med overkroppen og hold fast i tuppene på skiene. Det er da ganske enkelt å reise seg opp igjen.

Øv på på reise og falle seg. Videoen under viser hvordan vi lærer dette på skiskolen og dette syns barna er gøy. Lat gjerne som du går på skyene eller kjører helikopter med skiene. Se video under:

Hjemmelekse til neste skiskoleøkt

Øve på å ta av og på skiene
Øve på å binde skiene sammen med skistropper
Øve på å sitte i utforbakkestilling, enten med ski på beina eller hjemme på kjøkkengulvet. Når skiskolebarna kjører nedoverbakke, sier vi: "henda på knærne og rumpa på do".
"Tuppekos" eller en variant av dette grunnet CV19 er noe av det første barna lærer på skiskolen.
Husk at ting tar tid og det er viktig å ta det i barnas tempo.

Samarbeidspartnere