Barnas skiskole

Barnas skiskole uke 1

Følg skiskolen uke for uke

Første dag på skiskolen

Den første uka er hovedfokus at alle barna skal føle trygghet. Instruktørene jobber med for alle barna skal bli sett og aktivisert på en god måte. Vi lærer å reise oss, snu oss og skli på flatt underlag. Barna blir kanskje kjent med "tuppekos" og "tripp-trapp". Noen av barna kan allerede gå fiskebein og ploge. De får prøve seg i bakken. På Barnas skiskole er leken i fokus og læringen kommer av seg selv. Det er selvsagt store individuelle forskjeller blant barna og hvor fort de lærer.

Tips

Barn knekker fort koden hvis de får prøve selv - ikke la deg lure til å løfte barnet hver gang det faller.

Bruk litt tid på å la barnet reise seg selv etter fall. Gjør det sammen med barnet og lag litt morro rundt det. Legg dere på ryggen i snøen med skiene opp i været.  Lat som at dere går på skyene eller er helikoptere. Deretter lar dere begge skiene samlet falle ned på en side. Krabb fremover med overkroppen og hold fast i tuppene på skiene. Det er da ganske enkelt å reise seg opp igjen. 

Hjemmelekse til neste skiskoleøkt

Øve på å ta av og på skiene
Øve på å binde skiene sammen med skistropper
Øve på å sitte i utforbakkestilling, enten med ski på beina eller hjemme på kjøkkengulvet. Når skiskolebarna kjører nedoverbakke, sier vi: "henda på knærne og rumpa på do".
"Tuppekos" er noe av det første barna lærer på skiskolen.

Samarbeidspartnere