Barnas Holmenkolldag

Om Barnas Holmenkolldag

Arrangementet har røtter tilbake til 1973.

Det hele startet i 1973, som en stor avslutningfest for alle Skiforeningens skiskolesteder, i forbindelse med Skiforeningens 90-års jubileum og Barnas skifonds 20-års jubileum. Den gang kunne Skiforeningen friste med boller og Solo i premie til de 1200 barna som deltok.

I 2002 satte Barnas Holmenkolldag verdensrekord med oppunder 10 000 barn i arenaen. Denne rekorden står fortsatt i Guinnes rekordbok, og arrangementet har fortsatt tittelen "verdens største barneskirenn"

I 2019 blir Barnas Holmenkolldag arrangert for 47. gang. Boller og solo er byttet ut med en flott premiesekk med spennende innhold, og omlag 10.000 barn deltar.

En kan velge mellom ulike løyper. Ekorn er 250 meter og passer for de aller minste. Harepus er 400 meter og passer for barn i alderen 4 – 5 år. Bamse er 1000 meter og passer for barn i alderen 6-8 år. Elgløypa er 3000 meter og passer til barn i alderen 9 – 12 år.

Det er ingen tidtakning og alle barn får premie når de kommer i mål.

I tillegg til arrangementet i Holmenkollen, arrangeres Barnas Holmenkolldag også en rekke andre steder i landet. Les mer om det her.