Barnas Holmenkolldager

Her kan du arrangere Barnas Holmenkolldager

Nå har vi skiltet løyper til ditt barneskirenn. I år blir det Barnas Holmenkolldager der du bor.

I år blir det ikke bare én Barnas Holmenkolldag. Det blir Barnas Holmenkolldager ­­– en hel uke i vinterferien! Vi kan ikke samle oss i Holmenkollen slik vi er vant til, men vi kan samle oss på en annen måte. Barna kan gå akkurat hvor de vil, og så kort eller så langt de har lyst.

Følg skiltene

Vi har nå startet skiltingen av en rekke løyper over hele Marka. Der kan du følge Ekorn-løypa som er på 250 meter, Harepus-løypa på 400 meter, Bamse-løypa på 1 km, Elg-løypa på 2,5 km eller den lange Elg-løypa på 3,5 km. Skiltene vil primært stå oppe i vinterferien; fra 19. – 28. februar, med unntak av Ringkollen hvor skiltene vil stå oppe til og med 11. mars.
Se hvor vi har skiltet løyper nederst i saken.

IMG_4189.jpgNå har vi begynt å sette opp skilt som dette slik at du enklere kan arrangere ditt barneskirenn. Her fra Solli i Vestmarka. Foto: Simon Johansson

Lag skirenn i hagen

Det viktigste denne dagen er ikke hvor langt barna går på ski, men at barna får ha det gøy med ski på bena. Har du snø i hagen hjemme, eller på hytta på fjellet kan du også arrangere rennet der. Finn på noen morsomme leker, sett på musikk eller lag et lite hopp. Enten om du er ute i Marka eller i hagen er det alltid populært med bål og pølsegrilling. 

Her er tips til en morsomme leker 

Lag riktig stemning med enkle grep

En gammel duk eller et laken fungerer godt som start- og målseil. I forkant av arrangementet kan barna få være kreative med former og farger og dekorere seilene akkurat slik de vil. 

Pynt ellers opp langs løypa med flagg og granbar. Det viktigste og mest stemningsskapende er likevel heierop og jubel fra de andre barna og voksne. Kanskje kan dere lage deres eget heiarop? 

Ta i bruk terrenget og de naturlige elementene. Dersom dere ønsker å pynte opp litt ekstra er det supert å bruke brusflasker med vann og maling. Stikk et lite hull i korken, og vipps kan du tegne både retningspiler, start og mållinje i snøen. Man kan også bruke saft.

Her tips til hvordan du kan lage din egen skileik

Skiltede løyper til Barnas Holmenkolldager:

Krokskogen:

Ringkollen
Nå har vi merket Ekornløypa for de minste på Ringkollen skistadion, Harepusløypa på ca 1 km også på skistadion, og Elgløypa på ca 5 km for de som vil gå lenger. Elgløypa starter ved maskinstallen i enden av parkeringsplassen, går inn i lysløypa, til Femputten og tilbake (rundløype). Merkingen står ute frem til og med 11. mars.

Skansebakken mot Storebekkhytta
Sollihøgda mot Sørsetra
By i Lommedalen mot Tverrelva

Bærumsmarka:

Fossum/Østernvannsvingen mot Østernvann

Vestmarka:

Solli i Asker mot Mikkelsbonn

Kjekstadmarka:

Gjellebekk mot ROS-hytta

Nordmarka:

Frognerseteren mot Ullevålseter og Tryvann
Sognsvann mot Ullevålseter
Låkeberget mot Hammeren
Sørli mot Jenserud

Lillomarka:

Solemskogen mot Evensetermyra
Badedammen mot Krutthuset

Østmarka:

Skullerudstua mot Fjellstadbakken

LYKKE TIL MED GJENNOMFØRINGEN AV DIN BARNAS HOLMENKOLLDAG! 

_KIF3824.jpg

 

Samarbeidspartnere