Barnas Holmenkolldag

Barnas smøreguide

I samarbeid med Swix gir vi her en liten smøreguide for barn som vil smøre skiene sine selv til Barnas Holmenkolldag.

Redskapene du trenger for å smøre ski er enten blå eller rød skismøring, og du trenger også en smørekork for å smøre ut klisteret. Er redskapet på plass, så skal resten være lekende lett! 

                                                

Følg disse stegene:

     1. Det første du må finne ut er hvordan temperaturen er i snøen. Hvis det er minusgrader skal        det ikke være mulig å lage faste snøballer, og da bruker du blå smøring. Når du derimot klarer        å lage en fin og fast snøball, så er det plussgrader og du må da bruke rød smøring.

     2. Snu skiene dine på hodet slik at du får sål-siden opp og begynn å smøre smøringen fra              bakerste del på bindingen helt frem til midtranden stopper.

     3. Etter man har lagt på et lag med smøring, bruker du smørekorken til å gni ut voksen. Det kan      være lurt å ta en ekstra runde med smøring og deretter gni det ut igjen med korken.

     4. Er snøen gammel, våt eller isete er det lurt å bruke universalklister. Temperaturen er da                mellom -5 grader til +10 grader.

     5. Rist universalklisteret, press den mot sålen med jevne mellomrom bortover, og deretter stryk      det ut. La klisteret tørke i noen minutter før bruk. 

                                 

Lykke til! 

Samarbeidspartnere