Barnas Holmenkolldager

Barnas Holmenkolldager i barnehagen eller på skolen

Lag et barneskirenn for barna! Vi har startnummer, premiesekk og tips til hvordan det kan gjennomføres.

Å lage barneskirenn i barnehagen eller på skolen trenger ikke å være veldig komplisert. En helt vanlig skidag gjøres enkelt om til et skikkelig arrangement når startnummeret kommer på brystet. Skiforeningen leverer flotte premiesekker til alle barna. Sekkene inneholder blant annet et fint startnummer som kan brukes igjen og igjen. 

Ta i bruk terrenget og de naturlige elementene dere har i barnehagen eller på skolen. Dersom dere ønsker å pynte opp litt ekstra er det supert å bruke brusflasker med vann og maling. Stikk et lite hull i korken, og vipps kan du tegne både retningspiler, start og mållinje i snøen. Kanskje kan dere til og med tegne en tribune med tilskuere?

La barna være med å lage elementene

En gammel duk eller et laken fungerer godt som start- og målseil. I forkant av arrangementet kan barna få være kreative med former og farger og dekorere seilene akkurat slik de vil. 

Pynt ellers opp langs løypa med flagg og granbar. Det viktigste og mest stemningsskapende er likevel heierop og jubel fra de andre barna og voksne. Kanskje kan dere lage deres eget heiarop? 

Om dere ønsker å sette opp buer som barna kan kjøre under kan vi anbefale å ta kontakt med lokale elektrikerfirma eller lignende. Kabelrør i forskjellige farger fungerer utmerket til dette formålet, og kanskje noen i ditt nærmiljø har noe til overs. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Morsomme hindre som slike buer kan man få tak i dersom man ønsker det lille ekstra.

Egen sang og maskotdans

Når dagen kommer kan det være fint å starte det hele med en åpningseremoni. Sett på litt musikk og ønsk velkommen til Barnas Holmenkolldag i deres barnehage. Arrangementets egen låt finnes på spotify.

La barna ha det gøy på ski denne dagen. Det viktigste er ikke hvem som går lengst eller raskest. Kanskje dere kan lage hoppkonkurranse der dere kårer det beste fallet, i steden for det lengste hoppet? Se ellers Skiforeningens tips til leker som er morsomme på ski her.

Ta kontakt med oss på e-post: barnasholmenkolldag@skiforeningen.no dersom dere ønsker å arrangere Barnas Holmenkolldager i deres barnehage eller på deres skole i løpet av vinteren. Vi gir 30% rabatt ved gruppepåmelding, samt at en av våre maskoter kommer og leverer premier til barna. NB! Frist for påmelding for å få besøk av maskot er 11. februar. 

Her kan dere se hvordan ansatte og barn i Norlandia Onkel Tomms Hytte stelte i stand Barnas Holmenkolldag i sin barnehage. 

 

Samarbeidspartnere