Nissetur ved Sognsvann

Adventsstemning: Møt nisseparet i skogen ved Sognsvann!

Skiforeningen inviterer tadisjonen tro til stemningsfull førjulstur, med snille skogsnisser og selveste nisseparet som barna kan hilse på.

Start ved Sognsvann

Du kan starte turen ved bommen på Sognsvann eller i nordenden av den store parkeringsplassen. Der ønsker Skiforeningens markanisser  velkommen. Følg faklene, så finner du frem til nisseparets hemmelige sted i skogen.

Når: kl. 14:30 - 17:30

Lengde på turen: ca. 1 km (én vei)

Ny oppdatert informasjon (fredag 3. des.):
På grunn av koronasituasjonen tilpasser vi opplegget. Samlingsplass og grilling utgår, men vi garanterer for en magisk turopplevelse i snøkledd skog.

Turen er ca. 1 km (én vei). I starten følger vi lysløypa til Svartkulp og derfra et lite stykke på skogsbilvei retning Nedre Blanksjø (for de som er lokalkjent).

Herfra vil det være to adskilte rundløyper ut i skogen som fører til den hemmelige plassen til nisseparet. Her blir det ekstra hyggelig stemning, med lykter, fakler og små lys som glitrer i snøen. Det er fantastisk fint i skogen nå.

Snøen som har kommet gjør at man kan bruke både akebrett og evt. ski hvis man ikke er redd for litt grus. Det er også greit å gå på beina og ha med barnevogn til der hvor man tar av ut i skogen. De siste 100 meterne frem til nisseparet går på en litt kronglete sti inn i skogen, så akebrett, ski og barnevogner kan settes igjen langs veien. (De som ikke kan gå utenfor veien, som for eksempel rullestolbrukere, får hjelp av Markanissene til å finne en lettere vei.)

Skiforeningens nisser sørger for magisk stemning og små overraskelser. Nissemor og nissefar gleder seg stort til å møte barna, men i år kan barna dessverre ikke sitte på fanget til nissene. Kle deg gjerne litt nissete!

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og du kan komme og gå når det passer deg.

Velkommen til store og små!


PS: Har du lyst til å ta med noe varmt å drikke og litt mat i sekken er det selvsagt lov. Finn et sted litt unna nisseturløypa hvor du kan holde avstand til andre. Husk sporløs ferdsel og å ta med søpla tilbake. Det kan være lurt med en lykt tilgjengelig i sekken, men ikke bruk den på turen, for da vil noe av stemningen bli borte.

Oppdatert 03.12.21 Nissetur Sognsvann-35.jpgNissetur Sognsvann-33.jpgNissetur Sognsvann-53.jpg

Samarbeidspartnere