Skimuseet og Holmenkolltårnet

Skimuseet er nå på digitaltmuseum.no

Har du ennå ikke vært å besøkt Skimuseet i Holmenkollen, eller har du vært her og husker godt et par ski du gjerne skulle sett igjen? Nå har du endelig muligheten. Skimuseets samlinger er nå endelig tilgjengelig på nett. 

Visste du at noen av de eldste skiene funnet i Norge befinner seg på Holmenkollen? I Skimuseets magasiner ligger det skatter godt skjult for museets besøkende. Nå åpnes museets dører helt – på nett. Samlingene finner du nå digitalt på www.digitaltmuseum.no.

Digitalt Museum

I løpet av de to siste årene har Skimuseet jobbet med å fotografere de mange tusen registrerte gjenstandene i sine samlinger. Nå overføres bilder og informasjon kontinuerlig til Digitalt Museum; et døgnåpent museum og felles samlingspunkt på nett for hele 184 museer i Norge.

Nansens Framekspedisjon

Først ut på Digitalt Museum er ski og utstyr fra Fridtjof Nansens Fram-ekspedisjon til Nordpolen. Det vil kontinuerlig publiserers nytt innhold i tiden som kommer.

Gjenstander tilgjengeliggjøres

Skimuseet i Holmenkollen bidrar nå til å gi en liten smakebit av den unike gjenstandsmassen som befinner seg i Skimuseets magasiner. Mange av gjenstandene har sjelden, eller aldri, sett dagens lys etter at de kom inn i museets magasiner for første gang. I museumsbasen kan du søke i forskjellige samlinger, se bilder og lese mer om gjenstandene.  Det er også rom for å stille konkrete spørsmål, dele kunnskap og egne historier knyttet til objektene. Målet med Digitalt Museum er at samlingene enklere skal kunne brukes til forskning, undervisning og bildesøk.

Barneski

Samarbeidspartnere