Skimuseet og Holmenkollen

Velkommen til Skimuseet!

Les mer om Skimuseet og våre utstillinger

Åpningstider 2022

September 10.00 - 17.00

Oktober 10.00 - 16.00

Følg Skimuseet på Facebook!

Priser 2022

  • Voksne: 160 kr
  • Barn: 80 kr (6-18 år)
  • Familie: 400 kr ( 2 voksne + 2 barn)
  • Student/Honnør: 140 kr
  • Medlemmer i Skiforeningen har gratis inngang. Ikke medlem? Meld deg inn her
  • Publikum med Oslo-pass har gratis inngang
  • Guide: 1500 kr (må bookes på forhånd)

Om skimuseet

I fjellet under Holmenkollbakken ligger Skimuseet. Museet åpnet i 1923 og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan man oppleve 4000 år med spennende skihistorie gjennom en uforglemmelig utstilling. Skimuseet eies og drives av Skiforeningen. 

Frem til 1952 holdt Skimuseet til i en egen laftet bygning ved Frognerseteren, like nord for der Skistua ligger i dag. I forbindelse med ombyggingen av Holmenkollbakken til OL i 1952 ble samlingene flyttet til nye lokaler i selve hoppet. Her hadde det tilhold frem til 1983, da nye lokaler ble sprengt inn i fjellet, ved siden av hoppet.

Skimuseets samling består av ca. 2500 par ski. De eldste er funnet i myrer, med Alvdalsskien som de eldste, fra år 600.e.Kr. Mange av skiene har tilhørt våre fremste idrettsutøvere og medlemmer av kongefamilien.

Foruten gamle og nye skityper har Skimuseet skiutstyr fra polarekspedisjonene til Nansen og Amundsen. Museet inneholder dessuten et skimakerverksted, premiesamlinger gitt av vintersportsutøvere og et spesialbibliotek med bøker relatert til vintersport. Museet har både faste og skiftende utstillinger. 

Opplev Holmenkollen

Veibeskrivelse

For å komme til Holmenkollen kan du t-bane linje 1 mot Frognerseteren. Gå av på Holmenkollen og følg skiltingen opp til Skimuseet og hoppbakken. Det tar ca. 10 minutter å gå fra stasjonen. Du kan planlegge reisen din enkelt og greit ved å bruke www.ruter.no 

Med bil følger du skiltene fra Smestadkrysset som leder opp til Holmenkollen. Har du GPS kan du stille den inn på Kongeveien 5. Det er rikelig med gratis parkering rett ved Skimuseet og hoppbakken.

Besøk Blåkollen

Blånissene og tåkefolket har flyttet inn i Holmenkollen og på Skimuseet, i selveste Blåkollen.

Les mer om Blåkollen

Samarbeidspartnere