Skimuseet og hopptårnet

Om Holmenkollen

Holmenkollen nasjonalanlegg er et levende anlegg både sommer som vinter. Her kan du få et nærmere innblikk i historien bak bakken og lære mer om alt det som skjer her året rundt.

Foto: Frode Sandbech

Utbyggingen av Holmenkollen nasjonalanlegg i forbindelse med Ski-VM 2011 ble finansiert av Oslo kommune med 1,7 milliarder, og Kulturdepartementet med 100 millioner.

Oslo kommune eier nasjonalanlegget, mens det kommunale foretaket Oslobygg har ansvar for driften.

Skiforeningen tilrettelegger for organisert trening og arrangementer i anlegget. Skiforeningen eier og drifter Skimuseet, som ligger inne i fjellet under Holmenkollbakken. Foreningen har også ansvaret for hopptårnet, hoppkafe og museumsbutikk.

Skiforeningen er en av landets største og eldste friluftsorganisasjoner med rundt 73 000 medlemmer. Foreningen er åpen for alle. Fra stiftelsen i 1883 har hovedintensjonen vært å arbeide for «utbredelse av ski-idrett og annet friluftsliv, samt å arrangere Holmenkollrennene».

Dette skjer blant annet gjennom merking og preparering av over 2000 km løyper og drift av Norges største skiskole for barn. Skiforeningen arrangerer Holmenkollmarsjen og Barnas Holmenkolldag. 

 

Samarbeidspartnere