Holmenkollen

Om Holmenkollen

Holmenkollen nasjonalanlegg er et levende anlegg både sommer som vinter. Her kan du få et nærmere innblikk i historien bak bakken og lære mer om alt det som skjer her året rundt.

Foto: Frode Sandbech

Utbyggingen av Holmenkollen nasjonalanlegg i forbindelse med Ski-VM 2011 ble finansiert av Oslo kommune med 1,7 milliarder NOK, og Kulturdepartementet med 100 millioner NOK.

Det er Oslo kommune som eier Holmenkollen nasjonalanlegg, mens det kommunale foretaket Kultur- og idrettsbygg har ansvar for driften.

Skiforeningen har ansvaret for å tilrettelegge for organisert trening og arrangementer i anlegget. Skiforeningen eier og drifter Skimuseet, som ligger inne i fjellet under Holmenkollbakken.

Skiforeningen er en av landets største og eldste friluftsorganisasjoner med rundt 70.000 medlemmer. Foreningen er åpen for alle. Fra stiftelsen i 1883 har hovedintensjonen vært å arbeide for «utbredelse av ski-idrett og annet friluftsliv, samt å arrangere Holmenkollrennene».

Dette skjer blant annet gjennom merking og preparering av over 2000 km løyper og drift av Norges største skiskole for barn.