Holmenkollen

Opplev Blåkollen med barna i Skimuseet

Lurer du på hvem som lager tåken i Holmenkollen?

Under hopptårnet i Holmenkollen foregår det mye rart. Her kan du besøke Skimuseet, og inne på Skimuseet, i selveste Blåkollen har blånissene og tåkefolket flyttet inn!

Blåkollen er et eventyrland og en aktivitetsutstilling for barn som tar utgangspunkt i Gudny Ingebjørg Hagens litterære univers. I Blåkollen møter barna blånissene og tåketrollene, og det beste av alt er at de kan leke i deres huler og sklier. Hagen har skapt et nytt folkeslag og naturfenomen til Blåkollen, nemlig tåketrollene i Holmenkollen. Deres livsoppgave er å lage den berømte Kollentåka på den store Skifesten i Kollen, den andre søndagen i mars. Dessuten lager tåketrollene den like berømte Juletåka.

Blåfjell og blånissene er kjent fra bøkene og julekalendrene "Jul i Blåfjell" og "Jul på Månetoppen". Historien om tåkefolket i Blåkollen er skrevet spesielt for utstillingen og har kommet ut som to bøker i 2018. Disse bøkene kan kjøpes i Skimuseet.

Skimuseets åpningstider

Få gratis inngang til Blåkollen

Det er Skiforeningen som driver Skimuseet og Blåkollen. Dersom du blir medlem i Skiforeningen får du gratis inngang så mange ganger du vil gjennom medlemsåret. I tillegg er du som medlem med å bidra til at Skiforeningen kan fortsette å lage skispor i verdensklasse, arrangere Barnas skiskole og holde åpent på stuene i Marka året rundt. For å nevne noe!

Bli medlem i Skiforeningen

_IMG_3512.jpg