Holmenkollen

Eventyrlig høstferie i Holmenkollen

På toppen av Oslo finner du aktiviteter for hele familien i høstferien. Besøk våre utstillinger og svev over Oslo i Kollensvevet.

Høstferien er på trappene og på Skimuseet har vi aktiviteter for store og små. Møt tåketrollene i aktivitetsutstillingen Blåkollen og opplev eventyret om tåkefolket gjennom skuespill. Ta også turen gjennom Skimuseets nye miljøgate i utstillingen ”Vær og føre - Føre var” og finn ut av hvorfor Oslo er kåret til Europeisk miljøhovedstad i 2019. Kollensvevet holder også åpent for drop-in fra 2.oktober.

Aktivitetsutstilling og skuespill i Blåkollen

Skimuseet inviterer til skuespill for barna i høstferien. I Blåkollen møter du tåketrollene Skodde og Sky og får en smakebit fra fortellingen om tåkefolket som vever den berømte Holmenkolltåka, et værfenomen som har stoppet mange hopprenn gjennom tidene. Utstillingen inviterer til aktivitet og er et sted hvor barna kan leke seg inn i eventyret om tåketrollene. Her er det sklie, huler og spennende gjemmesteder.

Skuespill i utstillingen skjer følgende dager: 

  • Lørdag 28. og søndag 29. September kl 11.00, 12.00 og 13.00.
  • Lørdag 5. og søndag 6. oktober kl.11.00, 12.00 og 13.00.

Aktivitetsutstillingen Blåkollen er åpen i Skimuseets åpningstider. Du kan lese mer om utstillingen her.

Blåkollen

Miljøgate i Skimuseet

I utstillingen ”Vær og føre- Føre var” har Skimuseet åpnet en egen miljøgate som presenterer flere pågående miljøtiltak i anledning miljøhovedstaden Oslo. Her kan du også se hvordan klimaendringene påvirker ideen om Norge som en ski- og vinternasjon. Kanskje finner du noen gode tips til hvordan nettopp du kan bidra for å minske ditt karbonavtrykk? I Skimuseet kan du også ta et tilbakeblikk, og se hvordan skiene har utviklet seg gjennom tusenvis av år.

Åpningstider Skimuseet

September 10.00 - 17 og Oktober 10.00 - 16.00

MIljøgate

Kollensvevet holder åpent

Nyt utsikten av Oslo mens du svever ned hoppbakken, nesten som en skihopper. Kollensvevet holder åpent for drop-in i høstferien fra og med 2.oktober til og med 6.oktober. Mer info finner du her

Åpningstider Kollensvevet:

2.oktober - 6.oktober 11.00 - 16.00

Kollensvevet

 

 

Samarbeidspartnere